Mest af alt holder jeg af detaljen


Mest af alt holder jeg af detaljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg holder af detaljer. Eller for nu at være mere præcis - og ærlig: Jeg har et til tiden sygeligt forhold til detaljer, som en psykolog sikkert ville kunne sige noget klogt om.

Her tre eksempler: Indtil jeg droppede min cd-afspiller og et sæt højttalere til fordel for et streamning-anlæg, stod mine cirka 200 cd'er arrangeret i alfabetisk orden. Det var indiskutabelt, at de kunne stå på en anden måde, og derfor havde jeg det også bedst med selv at sætte dem på plads, når jeg havde mine knap så detalje-orienterede venner på besøg.

Et andet: Jeg forstår ikke, hvordan min kæreste kan finde på at tage to forskellige slags sokker på. Heller ikke selv om det er to ensfarvede sokker. I mine øjne er det sløseri og mangel på detaljesans, at hun kan finde på at tage en venstresok på fra Nike og en højresok på fra Adidas. Kan man mærke forskel? Nej! Men skærer det i øjnene? Ja!

Jeg har det på samme måde med indrammede billeder. Jeg kan ikke have, at den slags ikke hænger i vater. Når man nu har købt (eller selv lavet) noget, der på den ene eller anden led har gjort sig fortjent til at komme op på væggen ... og når man nu har brugt penge på at få rammet kunstværket ind ... hvorfor i alverden hænger man så ikke skidtet vandret?

Min detaljesans - nogle vil nok sige detaljesygdom - er ikke gået ubemærket hen. Ofte har den været - og er det stadig - til morskab for andre. I min blå bog fra folkeskolen har mine gamle klassekammerater for eksempel været så flinke at nævne mine også dengang alfabetisk arrangerede cd'er ...

 

Forleden mødte jeg så en ligesindet. Om han også har haft arrangeret cd'er i alfabetisk orden, ved jeg ikke. Men jeg ved, at han er en detaljens mand.

Det stod klart allerede få minutter inde i vores møde. Her viste 36-årige Mads Thomsen fra Odense sine klistermærker frem. Det lyder måske ikke af noget særligt, men det kan jeg love dig for, at det var.

Klistermærkerne sidder nemlig på den Volvo 262 C fra 1978, som Mads Thomsen købte for to år siden. Efter at have totalrenoveret den, står bilen så godt som fabriksny. Og det er her, klistermærkerne kommer ind i billedet.

For Mads Thomsen var bilen ikke færdig, før han havde fået genskabt de klistermærker, som sad under bilens motorhjelm og på indersiden af dørene, dengang den rullede fra fabrikken i 1978. Derfor teamede han op med en ung grafiker og fik lavet en flok klistermærker, der er en tro kopi af originalerne. Se dét er en detaljens mand.

 

Du kan møde Mads Thomsen på side 6-9 i denne uges Gear. Her fortæller han også, at han altid har anset Volvo 262 C for at være en møgkasse - lige indtil han fandt en særlig udgave af den.

Har du lyst til at se mere til bilen, kan du scanne QR-koden og se en video med bilen.

Apropos det med video: I denne uge ser vi nærmere på det kommende 5G-netværk i vores nye videomagasin. Bliv klogere på side 17.

 

God læselyst. Og husk at holde øje med detaljerne.

Mest af alt holder jeg af detaljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce