Så se jer dog for, bilister


Så se jer dog for, bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forleden morgen var jeg ved at blive mejet ned på cykel af en bilist, som ikke mente, hun skulle kigge sig over højre skulder og orientere sig, inden hun drejede. 

Nu har morgener aldrig været mit favorittidspunkt, men tvunget af arbejdsmæssige omstændigheder var jeg nødt til at møde tidligt, og så var lunten kort.

Et øjeblik overvejede jeg at køre efter den dyre sorte Mercedes stationcar, men opgav, både for at undgå at komme for sent til en retssag, som skulle dækkes for avisen, og for ikke at pirre mit i forvejen iltre temperament.

Nu cykler jeg væsentligt mere, end jeg kører bil, simpelthen fordi det er mere praktisk og hurtigere i en by, som er i færd med at omdanne sig selv og derfor fyldt med vejarbejde, afspærringer og omveje. 

Derfor er det selvfølgelig langtfra første gang, jeg oplever en bilist glemme at orientere sig, når han eller hun skal dreje til højre. 

Nogle gange tænker jeg, der burde være tvungen teori- og køreprøve hvert femte år til alle bilister, for der er tilsyneladende mange, som kunne trænge til en genopfriskning. Og sikkert også mig selv inklusive, skal jeg erkende. For mit kørekort blev taget for 34 år siden hos en kørelærer, som i øvrigt meget passende også var min far, og der er kommet nye regler og færdselstavler til siden.

Sådan en genopfriskning kunne en kvindelig bilist for nylig også trænge til, for hun kunne åbenbart ikke erindre færdselslovens paragraf 27 stk. 7, som handler om at holde tilbage, når en fodgænger er på vej ud i et fodgængerfelt.

Hun kørte sandsynligvis også for stærkt, for hun mente selv, hun var nødt til at bremse hårdt op, fordi jeg gik ud i fodgængerfeltet på vej over gaden. Hun rullede vinduet ned og råbte grimme gloser ad mig, selv om hun burde have holdt lav profil, for jeg havde loven på min side.

Tag til udlandet og se, hvordan tyske, engelske, hollandske og franske bilister næsten nidkært stopper op ved fodgængerfeltet, længe inden fodgængere har bevæget sig ud i det. 

Nu, vi er ved fodgængerfelter, er der bilister, som tilsyneladende seriøst mener, de kan holde lige midt på de hvide striber, mens de venter på grønt lys længere fremme. 

Forleden oplevede jeg også en varebil standse halvt oppe på cykelstien. Nu er cykelstier dér, hvor jeg færdes, i forvejen fyldt med forhindringer, advarselsskilte i hovedhøjde, store huller, afløbsriste og asfaltlapper, så man i forvejen skal køre slingrekurs, men når varevogne dertil tager totredjedele af pladsen, er det endnu sværere.

Nu ved jeg godt, man ikke altid skal holde på sin ret i trafikken, for hvad er den værd, når man ligger inde under en tonstung lastbil?

Så kære bilist: Tænk på, at der er andre end dig i trafikken.

PS: Er cyklisterne så helgener og bedre mennesker i trafikken? Læs med en anden gang på denne plads.

 

Så se jer dog for, bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce