Jubilæum: Søren Sætter-Lassen fejrer 40 år i faget

Skuespiller Søren Sætter-Lassen bliver søndag 10. februar fejret for sine 40 år i faget. Foto: David Leth Williams/Scanpix

Jubilæum: Søren Sætter-Lassen fejrer 40 år i faget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I fire årtier har han været en af Danmarks største skuespillere. Nu hædres han på Det Kongelige Teater i København.

Med store succeser, utallige hovedroller og en sikker plads i danskernes bevidsthed kan skuespiller Søren Sætter-Lassen nu fejre 40 år i faget. Det sker søndag 10. februar på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor han lige nu høster fremragende anmeldelser og udsolgte sale for sin rolle som den misundelige komponist Salieri i "Amadeus".

Søren Sætter-Lassen har været i teaterbranchen næsten hele sit liv. Uddannet ved Odense Teaters elevskole 1975-1978 og senere ansat samme sted stiftede han i 1982 Grønnegårdsteatret i København sammen med Christian Steffensen.

Fra 1990 har han været ansat på Det Kongelige Teater. På trods af sin drengede statur voksede Søren Sætter-Lassen sig hurtigt stor nok til at bære de klassiske karakterroller - både inden for det komiske og det dramatiske repertoire.

Begge dele har han især foldet ud i sine mange år på nationalscenen. Her har han spillet hovedroller hos Strindberg, Shakespeare, Tjekhov og Molière, har udfoldet en række markante karakterroller hos alt fra Brecht til Ibsen, og ikke mindst har han skabt en række uforglemmelige roller hos Holberg - både som tjener og herre.

Også inden for det moderne repertoire har skuespilleren sat sit umiskendelige aftryk i roller hos Line Knutzon, von Schirach og senest i Jakob Weis' anmelderroste "Møller & Larsen".

På tv fik Sætter-Lassen sit gennembrud i serien "Een stor familie" fra 1982. Men også "Bryggeren", "1864", "Der kommer en dag" og nu "Badehotellet" har gjort Søren Sætter-Lassen til et særdeles kendt navn i Danmark. Samtidig har jubilaren arbejdet med både større og mindre roller i et utal af spillefilm. Her har publikum også fået glæde af hans enorme bredde, når han har henrykket danskerne i alt fra "Snøvsen" til "De vilde Svaner" og "Klassefesten".

Nu, 40 år efter de første roller, tager Søren Sætter-Lassen igen fyldte sale med storm, og han vil blive fejret på den helt store klinge under en af sit livs mest markante roller i "Amadeus".

meru/berlingske

Jubilæum: Søren Sætter-Lassen fejrer 40 år i faget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce