Bølgerne gik højt på Grenaa Gymnasium

Tobias Lanzky nåede kun at stille et enkelt spørgsmål, da mange af eleverne havde ting, de gerne ville spørge om. Spørgsmålene ?handlede blandt andet om den amerikanske udenrigspolitik, NATO og velfærdsstatens rolle i fremtiden. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen


Bølgerne gik højt på Grenaa Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg havde Grenaa Gymnasium arrangeret et valgmøde med en paneldebat for de IB-studerende.

Fredag 28. oktober var 130 IB- studerende fra Grenaa Gymnasium klar til at deltage i debatten om det amerikanske præsidentvalg. Festsalen på gymnasiet var pyntet op i de amerikanske farver, og på endevæggen blafrede Stars and Stripes under hele valgmødet.

I debatpanelet var David S. Miller fra Democrats Abroad Denmark imponeret over elevernes engagement og spørgelyst.

»Det var nogle gode spørgsmål. De var intelligente og velformulerede. Det er rigtig dejligt at se, at unge mennesker er engagerede og tager politik alvorligt,« sagde David S. Miller, der deltog i panel debatten sammen med Austin Rasmussen, der repræsenterede Republicans Abroad Norway samt journalist Josh Aden fra Californien, repræsentant for det grønne parti.

Der blev gået heftigt til den

Det er den amerikanske ambassade, der har hjulpet med at få kontakt til republikanernes og demokraternes udlandsorganisationer. Arrangementet vakte stor interesse, og der var mange ting, der nåede at blive diskuteret.

»Der blev gået heftigere til den, end jeg troede. Men det er kun godt,« sagde David S. Miller.

Især Austin Rasmussen fra Republicans Abroad Norway blev der gået hårdt til.

I løbet af debatten var der mange ivrige hænder at se i festsalen. Både hænder fra eleverne, men også fra de tre paneldeltagere, som gerne forsøgte at svare modkandidaten igen.

En af eleverne, som gerne ville have haft mere tid til at kunne stille spørgsmål til panelet, var 19-årige Tobias Lanzky.

»Jeg frygtede, at det udelukkende ville ende med at handle om præsidentkandidaterne på et personligt plan. Omkring hvad de tidligere har gjort og om deres personligheder, i stedet for at handle om deres politiske fokuspunkter. Men det synes jeg ikke var tilfældet,« siger Tobias Lanzky, der stillede et spørgsmål til republikaneren Austin Rasmussen omkring hans holdning til de standpunkter, som Donald Trump er kommet med i forhold til den amerikanske velfærdsstat.

Tobias Lanzky var, ligesom David S. Miller fra Democrats Abroad Denmark, imponeret over spørgsmålene, der blev stillet.

»Det kræver research, og at man sætter sig ind i tingene, for at kunne stille de spørgsmål. Jeg synes, der var et klart mønster ved alle om, at de havde reflekteret over tingene,« sagde Tobias Lanzky.

Han maner, at arrangementet passer rigtig godt med skolens ambition om at have et internationalt perspektiv, og han synes også, at skolen bør gøre det samme, når der bliver valg herhjemme.

»Det vil være fint, hvis man lavede et lignende arrangement, når der bliver valg i Danmark. Det synes jeg bør gøres til en tradition på skolen.«
Der var især stor uenighed mellem  Austin Rasmussen fra ?Republicans Abroad Norway og David S. Miller fra ?Democrats Abroad Denmark. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen
Der var især stor uenighed mellem Austin Rasmussen fra ?Republicans Abroad Norway og David S. Miller fra ?Democrats Abroad Denmark. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen

Bølgerne gik højt på Grenaa Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce