Birthe Kjær fylder 70 år: Hun maler stadig byen rød

Birthe Kjær fejrer sit 50-års jubilæum med koncert i Aarhus. Foto: Timo Battefeld

Birthe Kjær fylder 70 år: Hun maler stadig byen rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2018 er begivenhedsrigt for Birthe Kjær. Hun har guldjubilæum med sit debutalbum, og lørdag 1. september fylder sangerinden 70 år.

Med evergreens som "Vi maler byen rød" og "Den knaldrøde gummibåd" har Birthe Kjær skrevet sig ind i dansk musikhistorie. Lørdag 1. september fylder sangerinden 70 år, og den runde fødselsdag falder samme år, som hun kan fejre guldjubilæum for sit debutalbum for 50 år siden.

- Selvfølgelig er det mærkeligt at skulle tænke på sig selv som en 70-årig, men på den anden side er jeg så lykkelig over, at jeg stadig er i fuld vigør, siger Birthe Kjær.

- Jeg er så glad for at få lov til at fylde 70 år. Jeg kan nok ikke opnå så meget mere, end jeg har, så jeg skuer egentlig tilbage og tænker: "Det var da fantastisk".

Sangerinde Birthe Kjær modtog dette års Polka Verner Legat på Smukfest. Hun fylder 70 år lørdag 1. september. Foto: Axel Schütt
Sangerinde Birthe Kjær modtog dette års Polka Verner Legat på Smukfest. Hun fylder 70 år lørdag 1. september. Foto: Axel Schütt

Birthe Kjær kom til verden i Aarhus på den første efterårsdag i 1948. Som barn elskede hun at synge og deltog i diverse amatørkonkurrencer. Kort inden teenagetiden blev hun en del af Sunshine Trioen. Efter fem år blev gruppen opløst. Birthe Kjær startede som elev i en sparekasse, men alligevel trak hun aldrig stikket helt.

Under en optræden på en restaurant overværede en talentspejder og producer ved navn Johnny Reimar den unge sparekasseelev. Birthe Kjær fik en pladekontrakt, og med gennembrudsbaskeren "Arrivederci Franz" fløj hun direkte ind på Dansktoppens førsteplads. Siden har hun indtaget Dansktoppen med hits som "Sommer og sol" og "Tennessee Waltz", men hun har også lavet meget andet end musik.

I 1972 debuterede hun som revyskuespillerinde - blandt andet i Sans Souci, hvor hun især blev kendt for den kække sang "Jeg går aldrig til bal uden trusser". Siden medvirkede hun i et hav af andre forestillinger og revyer - blandt andet i Cirkusrevyen i 1990.

Birthe Kjær er også kendt fra Dansk Melodi Grand Prix, som hun har deltaget i fem gange og vandt i 1989 med signatursangen "Vi maler byen rød". Samme år repræsenterede hun Danmark ved Eurovision og kom på tredjepladsen.

2005 blev et alvorligt vendepunkt. Birthe Kjær medvirkede i "Vild med dans" og blev under en træningssession ramt af en blodprop i hjertet. Hun kom sig, men forløbet har ændret hendes prioriteringer.

I dag er det igen musikken, der fylder mest. Selv om den prisvindende sangerinde de senere år har droslet ned, har hun foreløbig ingen planer om pension.

- Jeg står stadig derude og er glad for, at jeg er ved fuld stemme og i fuld vigør. Så længe lysten er der, vil det være spild af tid at lægge planer. Man ved aldrig, hvad der sker.

Birthe Kjær
Født 1. september 1948 i Aarhus.

1960-1965 med i Sunshine Trioen og derefter elev i Arbejdernes Spare og Lånekasse i Aarhus.

Fik sit gennembrud på Dansktoppen i 1968 og forlod sin læreplads. Har siden levet af sang og skuespil.

Blandt mange priser har Birthe Kjær modtaget Polka Verners Legat på dette års Smukfest.

Birthe Kjær fejrer 50-års jubilæum for sit gennembrud med et show i Musikhuset Aarhus torsdag 20. september.

Birthe Kjær fylder 70 år: Hun maler stadig byen rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce