Dansende Lego-mand bliver hos familien

Jørgen Vig Knudstorp elsker Lego og var i flere år topchef for den familieejede virksomhed. Nu er han bestyrelsesformand og har et tæt parløb med ejerfamilien Kirk Kristiansen. Her er formanden i sit rette element i forbindelse med åbningen af Lego House i Billund. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansende Lego-mand bliver hos familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Vig Knudstorp stod i front for Lego og fik vendt underskud til overskud. Han har fortsat sit livs opgave foran sig. Onsdag 21. november fylder han 50 år.

Nogen vil måske kunne huske tv-billeder af en daværende Lego-direktør, der under et pressemøde om koncernens regnskab dansede og sang "Everything is awesome" af bare begejstring over resultaterne. Billederne gik verdenspressen rundt i 2015.

Siden er den dansende direktør trådt et skridt ud af rampelyset i koncernen, hvor han siden 2017 har været arbejdende bestyrelsesformand. Onsdag 21. november fylder Jørgen Vig Knudstorp 50 år.

Den mere tilbagetrukne rolle passer Jørgen Vig Knudstorp særdeles godt. Faktisk er den skræddersyet til både Lego og ham, siger han.

- Min rolle er nu at få udfoldet de strategiske ambitioner, vi har for Lego-mærket, og at hjælpe ejerfamilien med den transition, de er i gang med, fra tredje til fjerde generation. Den rolle, jeg har nu, kræver, at man har været i systemet i mange år og kender familien godt. Det er en betroet rolle i forhold til ejeren, siger han.

Jørgen Vig Knudstorp blev administrerende direktør i 2004, hvor Lego stod i en alvorlig krise. Den unge direktør fik vendt butikken i en af de måske mest omtalte solstrålehistorier i dansk erhvervshistorie, hvor Lego over de næste år voksede markant både i størrelse og overskud.

Og der er rift om den tidligere topchefs kvalifikationer. Han fortæller, at han netop er landet fra et bestyrelsesmøde i den amerikanske cafékæde Starbucks. Det er den eneste eksterne bestyrelsespost, han har sagt ja til, selvom tilbuddene har været mange. For Jørgen Vig Knudstorp har ikke en plan om at indtage en række poster i andre virksomheder, som det ellers ofte sker i erhvervslivet, når en topchef træder et skridt tilbage.

- Min kone plejer at sige, at jeg har to familier. Den anden er Lego, siger Jørgen Vig Knudstorp, som heller ikke umiddelbart har planer om at fortsætte karrieren i andre virksomheder.

- Det er ikke min plan. Det her er mit livs opgave, og jeg føler, at jeg lige har taget fat på den største af alle opgaverne, siger han.

Jørgen Vig Knudstorp er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1995 og blev ansat i Lego i 2001. Han bor i Fredericia med sin kone, Vanessa Knudstorp. Parret har fire børn på 11, 14, 16 og 17 - to piger og to drenge.

Den runde fødselsdag skal fejres med familien - helt stille og roligt. Og altså formodentlig uden flere dansetrin fra Lego-manden. I første omgang i hvert fald.

- Min kone fyldte 50 år i sommer, og der holdt vi en kæmpe fest, som gjorde, at jeg slet ikke kunne snakke i flere dage efter. Så vi bliver hjemme og hygger os. Så må vi se, om der skal være en fest mere hen ad vejen.

/ritzau

Den rolle, jeg har nu, kræver, at man har været i systemet i mange år og kender familien godt. Det er en betroet rolle i forhold til ejeren.
Jørgen Vig Knudstorp, bestyrelsesformand for Lego
Jørgen Vig Knudstorp
Født 21. november 1968. Blev student fra Fredericia Gymnasium i 1987. Uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1995. Ph.d. samme sted i 1998. Har deusden en executive MBA fra Cranfield School of Management.Fra 1998 konsulent hos McKinsey and Company.

Fra 2001 ansat hos Lego, først i afdelingen for strategisk udvikling. I 2002 direktør for koncernens afdeling for Global Strategic Development & Alliance Management. I 2003 vicedirektør med ansvar for strategisk udvikling. I 2004 koncernchef. Stoppede på posten i 2016 og blev fra 2017 bestyrelsesformand for Lego Group. Er desuden medlem af bestyrelsen hos Starbucks.

Blev i 2006 kåret til årets leder.

Er medlem af regeringens disruptionråd.
Jørgen Vig Knudstorp i selskab med kronprins Frederik, da Lego House blev indviet sidste år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Jørgen Vig Knudstorp i selskab med kronprins Frederik, da Lego House blev indviet sidste år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Dansende Lego-mand bliver hos familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce