Den begejstrede boglæser

Flemming Møldrup er også forfatter til en børnebog. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Den begejstrede boglæser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsstilseksperten Flemming Møldrup, tidligere århusianer, skal være vært i et nyt bogprogram på DR-K.

3. oktober er der premiere på bogprogrammet "Vild med bøger" på DR-K med Flemming Møldrup, 47 år, som vært. I programmet bliver en aktuel forfatter og en kendis-læser inviteret til at tale om tidens bøger og aktuelle forfattere.

Blandt andet vil de tale om og anbefale bøger, der har givet dem spændende, fantastiske eller bare helt anderledes læseoplevelser. Programmet er til alle med interesse for bøger og tager hver uge udgangspunkt i nye emner og genrer.

Den nye bogvært, Flemming Møldrup, er selv en begejstret læser, og han glæder sig ifølge DR's presseafdeling til at stå i spidsen for samtaler om bøger og litteratur.

- Jeg er glad for, at det er mig, der er blevet valgt som vært. Simpelthen, fordi bøger er et spændende emne at lave tv om. Og fordi ambitionen ikke er at lave et litteraturprogram i klassisk forstand, men i stedet et bogprogram, som handler om lyst til at læse og til samtaler om læsning, bøger og de temaer, som der kan læses ud af dem. Det er vigtigt for mig at understrege, at programmet ikke er et anmelderprogram. Der findes så mange dygtige anmeldere derude. Jeg er slet ikke anmelder. Jeg er læser. En begejstret læser. Og det er sådan set det, hele programmet går ud på, siger Flemming Møldrup.

Han er kendt af mange tv-seere som livsstilseksperten i "Kender du typen" på DR1. Desuden er han kreativ direktør i kommunikationsbureauet Grizzly, foredragsholder - og ikke mindst delefar til Yoko på ni år.

- Yokos mor og jeg gik fra hinanden, da Yoko var tre år, og vi har brugt lang tid på at blive ved med at have en god relation til hinanden. Nu har vi et stærkt venskab, hvor vi går ind og ud af hinandens tilværelser og spiser sammen og hænger ud sammen, har han sagt til ugebladet Femina.

Flemming Møldrup har taget en toårig forfatteruddannelse i børnelitteratur og skrev og udgav sidste år børnebogen "Syv guddommelige dage i 12-årige Albert Svenssons ellers ret almindelige liv."

Hans egen begejstring for bøger går tilbage til folkeskolen.

- Jeg elsker litteratur, elsker den måde, verden bliver større på ved at læse. For mig begyndte det med Michael Strunge i midt-80'erne. Jeg nåede lige at opdage ham i de store klasser i folkeskolen, og så begik han selvmord. Han fik mig til at læse, sådan for alvor. Han fik mig til selv at skrive digte og til i det hele taget at skrive, siger Flemming Møldrup.

Flemming Møldrup
Stammer fra Aarhus, hvor hans mor fortsat bor. Hans far boede i New York.Egentlig skulle han have været tømrer.

Bor i dag på Østerbro i København. På et tidspunkt kunne han godt få lyst til at flytte til provinsen. Ud til havet.

Han er vild med kager, favoritterne er hindbærsnitter og studenterbrød.

Den begejstrede boglæser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce