Østjyden, der har hentet filmen til Fyn

Tidligere programchef Bo Damgaard fylder 70 år onsdag 5. december. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Østjyden, der har hentet filmen til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Damgaard er fra Hadsten, men er kandidat til titlen "Årets fynbo". Efter år på DR og TV2, hvor han var manden bag en række populære programmer, har han sat Fyn på filmens danmarkskort. Onsdag 5. december fylder han 70 år.

Med efterårets filmforlig i Folketinget var Bo Damgaard med til at hente næsten 120 millioner kroner til det fynske filmmiljø over de næste fem år. Efter eget udsagn et højdepunkt i hans syv år som direktør for den regionale filmfond FilmFyn. Og en god anledning til at stoppe som direktør og hellige sig bestyrelsesarbejde og selvstændig rådgivning i strategisk udvikling og kommunikation.

Onsdag 5. december fylder han 70 år.

Bo Damgaard bliver på sin post, til der er fundet en afløser, og bestyrelsesformanden, Ulla Østbjerg, har slået fast, at der er sket en rivende udvikling i hans tid.

- Alt er blevet fordoblet, siger hun.

Film Fyn har siden 2003 trukket optagelsen af en lang række film og serier til det fynske landskab, og bestyrelsen har som det sidste bedt Bo Damgaard om at lave en ny strategi nu, da det økonomiske fundament er fast de næste år. Målet er blandt andet at videreudvikle det fynske produktionsmiljø og satse på film med udgangspunkt på Fyn og ikke kun have øen som en kulisse.

Bo Damgaard kom til den fynske filmfond fra en stilling som programchef for TV2 1993-2007. Dermed har han blandt andet været hovedansvarlig for udsendelser som "Go Morgen Danmark", fredagsunderholdning som "Klassefesten" og "Vild med dans", julekalendere og tv-drama som "Strisser på Samsø" og "Anna Pihl".

Inden TV2-tiden var han redaktionschef i Danmarks Radio fra 1989 til 1993. Før det havde han et tiår som programmedarbejder og studievært samme sted.

Til januar bliver det afgjort, om jyden med rod i Hadsten bliver "Årets Fynbo". Han er en af kandidaterne. Han bor med familien i Kerteminde.

Bo Damgaard
Født 5. december 1948.Dannede i 1973 ugebladet "Folk i Aarhus".

Højskolelærer på Ry Højskole 1974-1978.

Cand.phil. i nordisk sprog og litteratur og massekommunikation fra Aarhus Universitet i 1982.

Freelancejournalist, programmedarbejder, redaktionschef og studievært på DR 1974-1987.

Programredaktør ved Jydske TV 1987-1989.

Programchef på DR 1989-1993.

Bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut og programchef på TV2 1993-2007.

Nu direktør for Film Fyn, medierådgiver, tv-producent og foredragsholder.

Østjyden, der har hentet filmen til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce