Ud i verden med koranen i tasken

Forfatter Nina Rasmussen fylder 75 år søndag den 6. august.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Ud i verden med koranen i tasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun har krydset flere kontinenter på motorcykel, er konverteret til islam og har været på pilgrimsrejse til Mekka. Den berejste Nina Rasmussen fylder 75 år.

Lysten til at udforske fremmede kulturer har drevet Nina Rasmussen på eventyr i flere end 70 lande. Især muslimske lande fascinerer globetrotteren og foredragsholderen, der søndag 6. august fylder 75 år.

Nina Rasmussen har både rejst alene og i selskab med sin mand, Hjalte Tin, deres børn og venner af familien.

Fødselaren blev kendt i den brede offentlighed tilbage i 1983, da hun og Hjalte Tin udgav en bog om deres tur gennem det uroprægede Sydamerika. Rejsen blev tilbagelagt på motorcykel med børnene Ida og Emil som passagerer.

Siden har parret udgivet rejseskildringer fra blandt andet Afrika, Sovjetunionen og Sydøstasien, og Nina Rasmussen har skrevet om solorejser til lande som Iran, Saudi-Arabien og Yemen. Nina Rasmussen er erklæret ikke-troende. Alligevel konverterede hun i 2006 til islam og tog på pilgrimsrejse til Mekka. Det er meget nemmere at rejse i den islamiske verden, når man kan sige, at man er muslim, har hun forklaret.

Af samme grund har forfatteren føjet det arabiske "Aisha" til sit navn, ligesom hun tildækker sig med slør, når hun færdes i muslimske lande.

Nina Rasmussen er uddannet tekstiltegner på Kunsthåndværkerskolen i København og var med til at etablere teatergruppen Solvognen i 1969.

Når hun ikke er udrejst, bor hun i Mørke på Djursland sammen med Hjalte Tin. Ritzau

Ud i verden med koranen i tasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce