Vogel fylder 75: Jazzmusikeren er også rockstjerne

Karsten Vogel, der kan se tilbage på en lang karriere på landets musikscener sammen med bl.a. Burnin' Red Ivanhoe, fylder nu 75 år. Foto: Torben Christensen/Scanpix

Vogel fylder 75: Jazzmusikeren er også rockstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I over 50 år har Karsten Vogel sørget for at fylde de danske hjem med musik. Torsdag 11. januar kan han fejre sin 75-års fødselsdag.

Karsten Vogel er musiker, orkesterleder, komponist og radiovært. Kært barn har mange navne. I årtier har han fyldt den danske musikscene med alt fra jazz til rock. Den anerkendte musiker fylder torsdag 11. januar 75 år.

De fleste kender Karsten Vogel for at være manden bag rockgruppen Burnin Red Ivanhoe. I 2017 var det 50 år siden, at Burnin Red Ivanhoe for første gang optrådte i Munkekælderen, der er at finde under Københavns Universitet i Nørregade. Årtier senere, og efter flere koncertturnéer med blandt andre Jimi Hendrix og Black Sabbath, spiller rockbandet fortsat koncerter.

- Burnin har altid været et godt orkester, men det har aldrig været bedre, end det er nu. Det har en særlig lyd, der bygger på et repertoire med de medvirkendes særkende, forklarer Karsten Vogel.

Det var dog ikke rockgenren, der først satte gang i Karsten Vogels lange musikkarriere. Som saxofonist i slutningen af 50'erne spillede han ny jazz i adskillige grupper. Flere end 70 vinyler og cd'er i forskellige genrer er det siden blevet til med koncerter i talrige lande så som USA, Indien, Dubai, Japan og hele Skandinavien.

I dag indspiller Karsten Vogel jævnligt ny musik. Blandt hans nyeste projekter er pladen "Cry!" med pianisten Per Aage Brandt, der ifølge musikeren selv tager afsæt i den jazzavantgardistiske stil, som han dyrkede i 60'erne.

- Dermed syntes jeg egentlig, at der var en cirkel, der var blevet sluttet. Tilbage til, hvor jeg startede. Det var ganske rart at slappe af med tanken om, at nu var der ikke mere, der skulle realiseres, siger Karsten Vogel.

Hans engagement for at skabe musik er blevet honoreret med flere stipendier igennem tiden, herunder Statens Kunstfonds hædersydelse. Hædersydelsen uddeles kun til ganske få, der "har placeret sig afgørende som kunstner". Det har Karsten Vogel samt blandt andre Povl Dissing, Lars H.U.G. og C.V. Jørgensen.

Karsten Vogel
Født 11. januar 1943 i København.Uddannet cand. phil. i dansk sprog og litteratur fra Københavns Universitet i 1968.

Spillede fra 1963 med i Brødrene Vogels Kvartet, fortsatte til Cadentia Nova Danica og fra 1967 med Burnin' Red Ivanhoe. Har desuden spillet i mange orkester-konstellationer, bl.a. Secret Oyster og Birds of Beauty.

Har modtaget adskillige arbejdslegater og stipendier, herunder Statens Kunstfonds tre-årige komponiststipendium og kunstfondens livsvarige kunstnerydelse.

Vogel fylder 75: Jazzmusikeren er også rockstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce