Asiatisk forstærkning på vej til SK Aarhus


Asiatisk forstærkning på vej til SK Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den japanske landsholdsanfører Megumi Takahashi har været i Aarhus for at se nærmere på forholdene i den nyoprykkede Håndboldligaklub.

SK Aarhus er godt på vej til at hente en ekstraordinær forstærkning til deres nyoprykkede kvindeligahold. Anføreren på det japanske landshold, Megumi Takahashi, var i sidste uge i Aarhus for at se nærmere på klubben og tale med træner Jesper Holmris om muligheden for at blive en del af SK Aarhus' hold i den kommende sæson.

Den 27-årige højre fløj har gennem længere tid været et fast element blandt sit lands bedste spillere og er en del af det projekt, der skal bringe japanerne i spil til en medalje, når Tokyo skal være værtsby for de Olympiske Lege i 2020.

Det japanske landshold har tidligere været på besøg i Danmark og har både trænet og spillet kamp mod det århusianske håndboldhold, og det er dette forhold, der har bragt muligheden om at få landsholdsspilleren tilknyttet til SK Aarhus.

»Der er snak om at lave et større setup i Danmark og få nogle af deres spillere herover på Højskolen i Aarhus for at forberede sig frem mod OL i 2020. Det japanske håndboldforbund har hørt om det samarbejde, der i sin tid blev lavet med det britiske landshold frem mod OL i London og det har sat snakken i gang,« fortæller Jesper Holmris, der var cheftræner for det britiske landshold under OL i London i 2012.

Det er ikke sikkert, hvornår et eventuelt samarbejde mellem Højskolen og forbundet bliver skudt igang, men tanken om at få et par af de japanske spillere sendt afsted står højt på japanernes liste. Et ønske, der nu kan føre til en solid forstærkning for oprykkerne i SK Aarhus.

»Det er ret heldigt for os, at det lige er en højre fløj, der er på vej herover, da vi mangler en erstatning for Pernille Clausen, som er ude med en korsbåndsskade,« siger Jesper Holmris og fortsætter:

»Japan er kendetegnet ved at være et stærkt kollektiv. De har ikke de store stjerner som Sydkorea, men det er nogle rigtig gode boldspillere, som er teknisk stærke. Der er uden tvivl tale om en forstærkning af vores hold, hvis det kommer på plads,« siger Jesper Holmris og understreger, at der stadig er nogle forbehold for en aftale.

For selvom det japanske forbund er stærkt interesseret i, at spillerne henter erfaring i de europæiske ligaer, så skal der også komme et godkendende nik fra spillernes klubber. I dette tilfælde er det firmaholdet Sony, som skal sige god for, at Megumi Takahashi kan komme til Aarhus og spille.

»Vi håber meget på, at vi kan få gjort en aftale færdig i forbindelse med vores tur til Japan i juni måned,« siger Holmris, der ikke er ubekendt med at have asiastiske spillere i sin håndboldtrup.

Da SK Aarhus tilbage i 2007 hentede de to sydkoreanske landsholdsspillere Im Jeong Choi og Soon Young Huh til klubben var det også Holmris, der havde ansvaret for det århusianske ligahold.

»Hun har både den power, vilje og indstilling, der kendetegner spillerne fra Japan. Det bliver den sproglige barriere, der bliver den store udfordring. Da hun var herovre havde hun tusindvis af spørgsmål og var meget interesseret, men det var lidt svært på grund af sproget. Heldigvis har forbundet allerede sendt en af deres træneraspiranter herover for at følge træningen i de næste to år, og det gør det noget nemmere, at der allerede er en herfra allerede,« siger Holmris og tilføjer, at der også er en anden japansk studerende på Højskolen.

Forbindelsen til Japan er dog ikke den eneste, der plejes i disse dage.

SK Aarhus har også forlænget samarbejdet med den unge venstre fløj Trine Leth, der har skrevet under på en to-årig kontrakt med klubben.

»Trine havde en rigtig god sæson i 1. division. Hun har fået fin fart i benene og er inde i en lovende udvikling,« lyder det fra cheftræneren.

Asiatisk forstærkning på vej til SK Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce