Vanvittigt mål sikrede Skanderborg sejren i sidste sekund

Kristian Bonefeld spillede en forrygende kamp for Skanderborg. Foto: Ole Nielsen

Vanvittigt mål sikrede Skanderborg sejren i sidste sekund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Bonefeld bankede to nye point i tabellen til Skanderborg Håndbold, da han i allersidste sekund scorede til 24-23 mod Aalborg Håndbold.

Håndbold: De lignede et hold, der var tilfredse med det ene point. Med 18 sekunder tilbage på haluret, gik de stille og roligt frem mod Aalborg-spillerne. Bolden blev kastet lidt frem og tilbage, mens de grønblusede afventede en ordre fra deres spilstyrer Morten Balling.

Den kom bare ikke.

Først fire sekunder før kampen var færdig blev timeoutkortet kastet af cheftræner Nick Rasmussen.

Det lignede et uafgjort resultat. 23-23. Et point, der ville sikre Skanderborg mod den direkte nedrykning.

Men der var mere i vente.

For bedst som det burde være afgjort dukkede kampens helt store oplevelse, Kristian Bonefeld, frem på den store scene. Med fire sekunder igen blev spillet sat i gang. Bolden blev sendt tilbage til Morten Balling, der sendte den videre til Kristian Bonefeld, som steg til vejrs og hamrende bolden i det modsatte hjørne af målet til stor begejstring for hele hallen.

24-23. Den anden sejr på stribe til Skanderborg i herrernes håndboldliga.

- Vi havde fået at vide, at vi skulle bruge et point for at overleve i ligaen. Så vi ville ikke risikere noget. Vi ville have en afslutning med et måske to sekunder tilbage. Der var ingen af os, som rigtigt vidste, hvad der ville ske. Det var kun Morten Balling, som vidste, at Nick ville kaste det grønne kort. Men det lykkedes jo til sidst, sagde matchvinder Kristian Bonefeld efter kampen.

Håndboldliga, herrer
Skanderborg Håndbold - Aalborg Håndbold 24-23 (15-10)Skanderborg Håndbold: Kristian Bonefeld 7, Jonas Samuelsson 5, Andreas Væver 4, Morten Balling 4(1), Martin Mauer Larsen 3, Frederik Ladefoged 1

Aalborg Håndbold: Buster Juul 6(3), Martin Larsen 4, Andreas Holst Jensen 3, Tobias Ellebæk 3, Rene Antonsen 2, Simon Hald Jensen 2, Patrick Wiesmach 1, Sebastian Barthold 1, Arnor Atlason 1

Stillingen undervejs: 3-3, 9-7, 12-9, 15-10, 17-15, 18-17, 19-20, 22-20, 23-22, 24-23

Udvisninger: Skanderborg 3, Aalborg 4

Diskvalifikation: Simon Hald, Aalborg efter tre udvisninger
Andreas Væver kunne i sin kamp nummer 200 for Skanderborgs bedste mandskab fejre endnu en sejr. Foto: Ole Nielsen
Andreas Væver kunne i sin kamp nummer 200 for Skanderborgs bedste mandskab fejre endnu en sejr. Foto: Ole Nielsen

Rodet anden halvleg

Han har i de seneste kampe vist, at han kan meget mere end bare dække op. Mod GOG, Århus Håndbold og lørdag mod Aalborg Håndbold har den unge bagspiller for alvor sat en streg under sit store talent. I de første 30 minutter var han primus motor i hjemmeholdets angreb, hvor han sammen med Martin Mauer Larsen og Morten Balling fik lagt det rette tryk på det rigtige tidspunkt og fandt hullerne hos topholdet, der havde svært ved at styre de grønblusede, når tempoet røg i vejret.

Da hjemmeholdet samtidig fik styr på defensiven mod slutningen af halvlegen, gik det pludseligt stærkt og på tre hurtige mål i træk, kunne Skanderborg gå til pausen foran 15-10.

Begyndelsen af anden halvleg blev præget af to udvisninger til hjemmeholdet, hvilket lukkede gæsterne tilbage i opgøret og gjorde det langt mere tæt end det oprindeligt så ud til.

I takt med, at begge holds forsvar fik bedre fat, gik begge mandskaber også over til at spille syv mod seks i angrebet. Det fik genskabt stabiliteten hos hjemmeholdet, der trods større vanskeligheder mod topholdets forsvar, formåede at bevare roen og tålmodigheden i offensiven og ikke smed dumme bolde væk til nordjyderne, der hele tiden lå og ventede på muligheden.

Faktisk formåede de 14 spillere at holde hovedet langt mere koldt end de to dommere, der skulle forestille at styre begivenhederne. Og selvom frustrationerne voksede på bænken og tilskuerpladserne, så formåede spillerne at holde roen og komme frem til de muligheder, der var brug for.

Da Kristoffer Laursen i Skanderborgs mål, for Gud ved hvilken gang, hev en stor redning kort før tid, så lignede det pludselig en dag, hvor Skanderborg igen kunne få point.

Det lignede længe blot det ene, men så kom ham Bonefeld altså med et dommedagsdrøn af format.

Begejstringen var stor, da sejren blev sikret i allersidste sekund. Her er det Morten Balling og målmand Kristoffer Laursen i spontan jubel. Foto: Ole Nielsen
Begejstringen var stor, da sejren blev sikret i allersidste sekund. Her er det Morten Balling og målmand Kristoffer Laursen i spontan jubel. Foto: Ole Nielsen

Rigtige tempo og tidspunkt

- I de sidste 18 sekunder skulle vi ikke miste bolden, fortalte Skanderborgs Morten Balling.

- Det var lidt som om, at Aalborg også var tilfredse med at få et point med derfra, så de ville heller ikke satse noget. Lige inden vi gik på banen til de sidste 18 sekunder, sagde Nick til mig, at han nok skulle tage timeout. Vi skulle bare spille bolden frem og tilbage. Alle råbte til mig om, hvad vi skulle køre og hvad der skulle ske, men jeg ventede bare på timeouten. Jeg synes måske, at den kom lidt sent, men det virkede jo, grinede Balling.

- For os var det vigtigt at komme over Midtjylland, for de får jo ikke flere point. Derfor skulle vi bare have et point, siger han.

Med sejren er Skanderborg nu oppe på 15 point og kan så småt forberede sig på at skulle spille nedrykningsspil, når de sidste tre kampe i grundspillet er overstået. Det virker dog som om, at det nuværende angreb har fundet en formel, der fungerer.

- Det kan godt være, at vi ikke scorer i hvert eneste angreb, men vi får mulighed for at løbe hjem. Mod Holstebro smed vi 15 bolde væk, hvor de scorede på 10 af dem. Det gjorde vi ikke i dag og så bliver vi bare et svært hold at spille imod. Vi spiller måske lidt langsomt og kedeligt, men det fungerer bare for os. Specielt når vi ikke er flere spillere. Så er vi nødt til at tage tempoet ud af kampen, dække godt op og få nogle billige mål fra fløjene og på kontra, sagde Morten Balling.

- Vi er gode til at sætte ind på de rigtige tidspunkter, og så må man bare sige, at en spiller som Kristian Bonefeld er fed at opleve. Han har spillet mange kampe, hvor han bare har dækket op, men nu går han ind og scorer syv i dag, lavede seks mod Århus Håndbold og var også god i GOG. Han er bare pisse god. Det sidste mål er et typisk mål fra hans hånd. Jeg tager virkelig hatten af for en ung fyr som ham, der ikke har fået så meget spilletid i angrebet, men hver eneste dag til træning viser, at han har nogle sindssygt fede kompetencer, lød roserne fra Balling.

Mere i vente

Hovedpersonen selv er også klar til at give den endnu mere gas i angrebet, hvis han får muligheden.

- Det er for tidligt kun at dække op eller kun spille angreb. Jeg vil rigtig gerne lægge på i begge ender. Nu er jeg højrehåndet bagspiller, så det skal helst ikke kun være højre back, jeg spiller på, men måske ligeså meget de to andre pladser bagved, sagde Kristian Bonefeld og fortsatte:

- Jeg håber, at jeg kan få vist, at jeg er pålidelig og at man stole på mig, når de skadede spillere kommer tilbage igen.

Mon ikke han fik vist det lørdag eftermiddag i Fælledhallen. Matchvindermålet kandiderer i hvert fald til sæsonens bedste i Skanderborg-trøjen.

Vanvittigt mål sikrede Skanderborg sejren i sidste sekund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce