- DR har gjort et lillebitte nøglehul endnu mindre, det giver ingen mening

Den rytmiske musik i Aarhus rammes hårdt af DRs beslutning om at nedlægge P6, P7 og P8. Men også lytterne får svært ved at navigere i musikken, når DRs kuraterede indhold forsvinder, mener Jesper Mardahl, leder af Promus. Arkivfoto: Martin Ballund

- DR har gjort et lillebitte nøglehul endnu mindre, det giver ingen mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De århusianske musiktalenter pibler op af undergrunden. Men kampen om spilletid og eksponering er med DRs radiolukninger blevet en hel del hårdere. Den rytmiske musiks fremtid er truet, lyder det fra musiknetværket Promus.

AARHUS: - Det er hamrende ærgerligt. Det giver absolut ingen mening. Og det værste er, at der ikke er nogen erstatning.

Sådan siger lederen af Promus, Produktionscentret for Rytmisk Musik i Aarhus, Jesper Mardahl, om spareplanen, der i tirsdags endte med at koste tre af DRs niche-radiokanaler livet.

Lukningerne af P6 Beat, P7 Mix og P8 jazz gør det ikke alene ekstremt svært for nye kunstnere at opnå spilletid. Det bliver også pludselig vanskeligt at være radiolytter med andet end hitlistepræferencer, mener Jesper Mardahl:

- Det var i forvejen svært for kunstnere udenfor mainstream-genren at blive hørt. Og nu forsvinder nogle af de eneste tilbageværende muligheder gudhjælpemig også. Det er ekstra problematisk, når man tænker på de øvrige begrænsninger, der er for musikere i den streaming-virkelighed, vi befinder os i nu.

Sværere at være lytter

Men det er ikke kun musikerne, der kommer til at lide, mener Jesper Mardahl.

- Som lytter skal du til at være langt mere opsøgende. I dag har du eksempelvis på P6 Beat værter med store musikfaglige kompetencer, der udvælger, kuraterer og beriger den alternative musik. Når de forsvinder, skal lytterne selv finde den musik, de lige nu bliver anbefalet. Hvor skal de gå hen?

Jesper Mardahl mener også, at DR får alvorlige problemer med at leve op til public service forpligtelsen, når de tre musikkanaler forsvinder.

- Det virker mærkværdigt. DR efterlader nogle huller, men åbner ikke for nye muligheder. Det her er bare et vindue, der smækker i. Et lillebitte nøglehul, som det i forvejen var svært for musikerne at ramme, er blevet endnu mindre.

Hvad får lukningerne af konsekvenser for den århusianske musikscene?

- Der vil være flere, der løber panden mod en mur. Det bliver især surt for de mindre musikselskaber og deres artister. Når de kigger rundt i musiklandskabet og skal have afsat deres musik, ser de om lidt yderligere tre lukkede døre. Det gør det problematisk at udvikle og udgive ny musik, der ikke lige er mainstream, siger Jesper Mardahl.

- Umiddelbart ser det ikke ud til, at der kommer en erstatning. Jeg har i hvert fald svært ved at se, at en stor del at P6- og P8-repertoiret skulle blive samlet op af P3.

- DR har gjort et lillebitte nøglehul endnu mindre, det giver ingen mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce