- Jeg var heldig at få en familie

- Efter infomødet i Aarhus stillede alle sig i kø og meldte sig til at blive mentorfamilie. Det var rørende for mig, fordi jeg ved, hvilken forskel det kan gøre. Personligt ved jeg, dybt i min sjæl, at det gør en forskel. Jeg har selv siddet på et børnehjem, og det eneste, man ønsker sig, er en familie. Mentorbørnene får ikke en familie, men et kig ind i en familie og en relation, som er supervigtig, siger Ditte Reedtz, stifter af Mentorbarn. Foto: Axel Schütt

- Jeg var heldig at få en familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ditte Reedtz har selv boet på børnehjem. I dag prøver hun at give børn i samme situation gode relationer og et kig ind i et almindeligt familieliv.

AARHUS: - Man kan ikke gøre det, man ikke har lært, siger Ditte Reedtz, CEO i Mentorbarn.

- Hvis man ikke har lært at være en familie, hvor skulle man så vide det fra? Det er faktisk det, det handler om. At de her børn ikke bare altid føler, at de er en sag på kommunen, men at de får nogle ressourcer, siger fortsætter hun.

Ditte Reedtz ved, hvor vigtigt det som børnehjemsbarn kan være at få kontakt til en helt almindelig familie.

Som helt lille mistede hun begge sine forældre og blev derfor som fem-årig anbragt på et børnehjem. Da hun var syv blev hun adopteret af en familie og mistede delvist kontakten med sin tre år ældre halvsøster, som ikke blev adopteret.

- Jeg var heldig at få en familie. Det fik hun ikke. Når man bliver adopteret er det et clean cut med den biologiske familie, så da vi mødtes igen, som voksne, kunne vi se, at der var en grundlæggende forskel. På mange måder klarede hun sig egentlig okay, men der var nogle basale ting, som hun ikke havde med, som for eksempel sociale kompetencer og relationsdannelse, fortæller Ditte Reedtz, der selv er mor til fem.

- Derfor satte jeg mig for at få afklaret; er der noget, vi ikke får med her? Er der noget, vi ikke tænker over, som vi kan gøre anderledes, for de anbragte børn har dårlige forskningsresultater på alle områder. Da jeg havde undersøgt området, kunne jeg godt se, at når børnene fylder 18, kommer de fleste ud i ingenting. Nogle har et efterværn til de bliver 23 år, men så er det også sket, forklarer hun.

- Når jeg fortæller om Mentorbarn, er der ingen der siger, at det er et dårligt projekt. Og det kommer bag på de fleste, at der er så mange børn på børnehjem i Danmark. At vi i et land, hvor alle kan få hjælp, har en stor gruppe som lidt bliver glemt. Som ikke rigtig har nogle langvarige relationer.

- Jeg håber, at det her projekt giver noget til det enkelte barn og menneske. Men jeg håber også, at det giver noget for vores samfundsøkonomi, siger Ditte Reedtz.

Mentorbarn har de 6-18-årige som målgruppe, men Ditte Reedtz oplever ofte, at også voksne tidligere børnehjemsbørn kontakter hende for at spørge, om de også kan komme i betragtning til en mentorfamilie.

- Det gør ondt i mit hjerte. For jo længere tid der går, jo flere børn mister vi. Det er ganske almindelige børn, som kommer fra noget, vi ikke kan forestille os, og derfor er de blevet anbragt. De har brug for en helt almindelig kernefamilie, siger hun.

Mentorbarn samarbejder med flere kommuner som gerne vil være med og organisationen har mentorfamilier fra hele landet, som gerne vil støtte op om projektet.

- Men vi skal have lidt flere midler, før at vi kan tage flere kommuner ind, for hele den organisatoriske del koster også noget. Det er vigtigt, at vi kan støtte op om mentorfamilierne, for de gør et kæmpe stykke arbejde, siger Ditte Reedtz.

Hun har mentorfamilier i kartoteket, men har altid brug for flere, så der kan blive lavet det rigtige match mellem familie og barn.

Men hvem kan blive mentorfamilier? Det kan stort set alle, og der er mange niveauer at være det på.

- Lige nu søger vi familier som Anita og Claus i alderen 40+, som er ressourcestærke, har humor, er almindelige, har en ro i sig selv og deres arbejdsliv og hvis børn er godt i vej. Det er vores ønskefamilie, men alle er velkomne til at melde sig, for vi har hele tiden børn, som skal ud og matches med familier.

Mentorbarn har pt. otte børn ude i mentorforløb i Aarhus Kommune og fire i Vejle Kommune.

- Jeg har selv siddet på et børnehjem, og det eneste, man ønsker sig, er en familie. Mentorbørnene får ikke en familie, men et kig ind i en familie og en relation, som er supervigtig.
Ditte Reedtz, stifter af Mentorbarn.

- Jeg var heldig at få en familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce