- Skal de absolut køre rundt om Mindeparken?

Mike Legarth er direktør for Classic Race Aarhus. Foto: Morten Pape

- Skal de absolut køre rundt om Mindeparken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om racerbilerne larmer, tegner der sig et politisk flertal for at bevare racerløb langt inde i byen.

AARHUS: Hvorfor skal Classic Race absolut foregå rundt om Mindeparken, hvor der er mange mennesker at genere?

Det spørgsmål optager blandt andre Jens Hørup, medlem af Strandvejens Grundejerforenings udvalg vedrørende Classic Race Aarhus.

"Hvis det er løbet og bilerne, der er så vigtige for Aarhus, hvorfor lægger man det så ikke et sted, der egner sig bedre til afvikling af motorløb. Kunne man ikke forsøgsvist se, om arrangementet kunne lykkes på industrihavnen. Der er god plads, og det generer ikke hele sydbyen ved opstilling og nedtagning," siger Jens Hørup i sit høringssvar.

Men teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) er ikke til sinds at flytte Classic Race Aarhus.

- Så længe, det er der, arrangøren vil være, er det det, vi forholder os til. Hvis Classic Race Aarhus siger, de gerne vil flytte, forholder vi os til det. De har fået en godkendelse til at holde løb i Mindeparken, hvis de overholder nogle miljø- og støjmæssige krav, siger Bünyamin Simsek.

Rådmanden understreger, at Classic Race Aarhus skal overholde de krav.

- Dette års afvikling af Classic Race Aarhus er vigtig for mig i forhold til, hvad løbet leverer på i forhold til de krav, vi stiller. Vi vil følge op på, at alle forhold overholdes, så begge parter kan være der, siger Bünyamin Simsek.

SF: Aflys race

SFs byrådsgruppe mener ikke, at Classic Race Aarhus' placering ved Mindeparken fungerer. SF har heller ikke forventning om, at den nogensinde kommer til det.

Derfor har SF stillet forslag om simpelthen at aflyse løbet, så dette års udgave bliver den sidste.

Men at dømme efter den hidtidige politiske behandling af forslaget er der absolut intet, der tyder på, at racer-entusiaster må undvære løbet.

Da byrådet førstebehandlede SFs forslag, blev det sendt i teknisk udvalg.

Under udvalgsbehandlingen mandag 7. maj kunne kun Alternativet, Enhedslisten og naturligvis SF selv tilslutte sig forslaget om, at der ikke fremover skal afvikles racerløb i byområder i Aarhus.

Hoteller og forretninger tjener på race

Det solide politiske flertal bag placeringen i Mindeparken vil uden tvivl glæde Classic Race-direktør, Mike Legarth.

I et brev til teknisk udvalg forklarer han, hvorfor løbet ikke kan fungere på for eksempel Jyllands Ringen eller Ring Djursland.

Et vigtigt argument for at bevare placeringen ved Mindeparken er de mere end 40.000 gæster, der fylder hotellerne og giver kunder i forretningerne i Aarhus.

"Vi vurderer, at racerløbet genererer en meromsætning i Aarhus i niveau 50-100 millioner kr. Hvis racerløbet skulle afvikles på Jyllands Ringen eller på Ring Djursland vil det særlige og unikke forsvinde. Det vil betyde et væsentligt omsætningstab for Aarhus By," skriver Mike Legarth.

Det særlige og unikke er placeringen i smukke omgivelser og tæt på byens centrum.

"Så gæsterne kan kombinere en spændende oplevelse med byliv i Aarhus. Disse fordele og særligt gode vilkår vil forsvinde, hvis racerløbet finder sted på en af de etablerede racerbaner, da ingen af dem kan tiltrække virksomhedsarrangementer, aktiviteter og publikumsantal i størrelse med vores by-racerløb," skriver Mike Legarth.

- Skal de absolut køre rundt om Mindeparken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce