11 østjyder på de riges top 100

Henrik Lind har på få år skabt sin formue på ikke mindst Danske Commodities med hovedkvarter i Værkmestergade. 1,3 mia. kr. er han god for. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard/Scanpix Denmark

11 østjyder på de riges top 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestseller-familien har en formue på godt 30 mia. kr. 11 østjyske familier er gode for en mia. kr. eller mere.

Der er 11 østjyder og østjyske familier på den liste over de 100 rigeste danskere, månedsmagasinet Berlingske Business har lavet.

Bestsellerfamilien Holch Povlsen med Anders Holch Povlsen i spidsen er landets 3. rigeste med en formue på godt 30 mia. kr. Foto: Scanpix
Bestsellerfamilien Holch Povlsen med Anders Holch Povlsen i spidsen er landets 3. rigeste med en formue på godt 30 mia. kr. Foto: Scanpix

Listen toppes suverænt af Lego-familien, Kirk Kristiansen, der er god for lige i underkanten af 100 mia. kr.

Østjyllands milliardærer
<p>11 østjyske familier optræder på listen over landets 100 rigeste. Her er de:</p><p>Familien Holch Povlsen, Bestseller, 30,8 mia. kr.</p><p>Lars Larsen, Jysk, 20,8 mia. kr.</p><p>Familien Bohnsen, tidligere rederiet Unifeeder, 3,4 mia. kr.</p><p>Thorkil Svendsen Andersen, vognmandsfirmaet Frode Laursen, 2,9 mia. kr.</p><p>Niels Aage Kjær, AVK, 2,7 mia. kr.</p><p>Ib Nymark Hegelund, tidligere enzymfabrikant, 2,6 mia. kr.</p><p>Familien Ørnstrand, PNO Trading, 1,4 mia. kr.</p><p>Henrik Lind, Danske Comodities, 1,3 mia. kr.</p><p>Familien Due Jensen, Grundfos, 1,2 mia. kr.</p><p>Familien Stausholm, Pindstrup Mosebrug, 1,1 mia. kr.</p><p>Familien Lindberg, brilledesign, 1 mia. kr.</p><p>Kilde: Berlingske Business, Danmarks 100 rigeste 2014.</p><p>&nbsp;</p>
Peter Bohnsen og hans familie er med en formue på 3,4 mia. kr. nr. 25 på listen over landets rigeste. Foto: Scanpix
Peter Bohnsen og hans familie er med en formue på 3,4 mia. kr. nr. 25 på listen over landets rigeste. Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Denmark

Allerede på tredjepladsen dukker Bestseller-familien, Holch Povlsen, op med en formue på godt 30 mia. kr. Anders Holch Povlsen er anden generation og manden i spidsen for Bestseller. Han bor med sin familie på godset Constantinsborg, der ligger ned mod Årslev Engsø.

Familien Holch Povlsen ejer også herregården Gyllingnæs.

Familien var i 2013 landets næstrigeste og er altså røget en enkelt plads ned på listen.

På 25.-pladsen finder vi århusianske Peter Bohnsen og hans familie, hvis formue på 3,4 mia. kr. bygger på salget af Peter Bohnsens halvdel af rederiet Unifeeder for syv år siden.

I dag er Peter Bohnsen blandt andet hovedaktionær i ejendomsselskabet Bricks, der blandt andet står bag en del af byggeprojektet Frederiks Plads bag Bruuns Galleri.

Vognmandsbranchen kan også kaste penge af sig. Thorkil Svendsen Andersen, der ejer vognmandsfirmaet Frode Laursen i Vitten ved Hinnerup, kører ind på en 27. plads med en formue på 2,9 mia. kr.

Niels Aage Kjær, ejer af ventilkoncernen AVK med hovedsæde i Galten, kan med en formue på 2,7 mia. kr. kalde sig landets 33. rigeste.

Enzymer og energi

Århusianske Ib Nymark Hegelunds formue stammer fra salget af en virksomhed, der producerer enzymer til fødevareindustrien. Med en formue på 2,6 mia. kr. er han nr. 36 på listen.

Ib Nymark Hegelund har de seneste tre år boet med sin familie i Schweiz, men han ejer stadig en 735 kvadratmeter stor villa i Risskov, som han tidligere har haft til salg for 50 mio. kr.

Familien Ørnstrand, der ejer blandt andet PNO Trading, der udlejer lastbiltrailere, og som har adresse i Stilling, er god for en formue på 1,4 mia. kr. Det rækker til en plads som listens nr. 62.

Som nummer 68 dukker århusianske Henrik Lind op. Han har på relativt få år skabt sig en formue på 1,3 mia kr. - primært på energihandel gennem selskabet Danske Commodities, der har sit hovedkontor i Værkmestergade.

Mosebrug og brillestel

Vi skal helt ned på plads nr. 75, før vi finder Grundfos-familien Due Jensen fra Bjerringbro, der med en formue på 1,2 mia. kr. er røget godt 20 pladser ned af listen i forhold til sidste år.

Ny på listen - som nr. 94 - er familien La Cour Stausholm, der har tjent sin formue på 1,1 mia. kr. på spagnum fra Pindstrup Mosebrug - en familievirksomhed der blev grundlagt for mere end 100 år siden.

Med en formue på lige akkurat 1 mia. kr. sniger den århusianske brille-design-familie Lindberg sig ind på plads nr. 97 på listen. Lindberg-koncern er kommet godt over finanskrisen og har på det seneste kunnet notere på sin pr-konto, at den franske præsident Hollande bærer Lindberg-briller.

11 østjyder på de riges top 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce