Ny plan kan lave nedlagt skole på Trøjborg om til idrætscenter

Sådan kan et nyt idrætscenter i den nedlagte Nørre Boulevard Skole komme til at se ud. Visualisering: Gjøde & Partnere Arkitekter

Ny plan kan lave nedlagt skole på Trøjborg om til idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedlagt skole kan blive hårdt tiltrængt idrætstilbud i midtbyen.

TRØJBORG: Aarhus Kommune har store problemer med at anlægge idrætsfaciliteter, så de kan følge med det stejlt stigende indbyggertal i Aarhus.

Den er især gal i Midtbyen, hvor der er 11.609 indbyggere pr. idrætshal. Det er rigtig, rigtig mange indbyggere, sammenlignet med landsbyer som Mårslet og Hårup-Mejlby. Her er de henholdsvis 2.893 og 2.142 indbyggere om at dele en idrætshal.

Derfor falder det på et meget tørt sted, hvis sportens rådmand, kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), får gennemført et nyt forslag.

Han vil lave den nedlagte Nørre Boulevard Skole om til et idrætscenter.

- Der flytter omkring 15.000 mennesker ind på Aarhus Ø. Og når universitetet overtager kommunehospitalet, kommer der også boliger. Beboerne begge steder har brug for idrætsfaciliteter. Derfor er det her en ideel placering, siger Rabih Azad-Ahmad.

Idrætscenter er Nørre Boulevard Skole, der blev nedlagt i 1976, til en vis grad allerede, idet den rummer en sportshal med omklædningsrum. Desuden har en bordtennisklub lokaler i den nedlagte skole.

Vi skal gøre det klogt og smart, når vi fortætter byen, men det har vi ikke altid været gode til
Rabih Azad-Ahmad (R)

Idrætshal og tagpavillon

Rabih Azad-Ahmad har fået arkitektfirmaet Gjøde & Partnere - der skabte kunstværket Den Uendelige Bro - til at slå streger til et idrætscenter med blandt andet en 670 kvadratmeter stor idrætshal samt flere mindre sale i en tagpavillon på 247 kvadratmeter.

Nørre Boulevard Idrætscenter vil kunne anvendes af idrætsgrene som basketball, volleyball og bordtennis. Yoga og kampsport er også mulige brugere af centret.

Ombygningen er budgetteret til at koste cirka 37 millioner kroner - et beløb, Rabih Azad-Ahmad håber, at byrådet vil afsætte, når det holder anlægskonference.

Århus Stiftstidende fortalte i torsdags om, hvordan boligudvikling betyder, at indbyggertallet omkring Vejlby-Risskov Centret kommer til at vokse med 18.000 mennesker. Uden at der følger en eneste fodboldbane, håndboldhal eller anden idrætsfacilitet med.

- Vi skal gøre det klogt og smart, når vi fortætter byen, men det har vi ikke altid været gode til, siger Rabih Azad-Ahmad.

Han fortæller, at Sport og Fritid er i gang med en handleplan for anlæg af flere kunstgræsbaner.

- Også i Midtbyen. Men her er det svært at finde plads, siger Rabih Azad-Ahmad, der forsikrer, at Sport og Fritid med lys og lygte leder efter steder, der er oplagte til placering af idrætsanlæg.

Ny plan kan lave nedlagt skole på Trøjborg om til idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce