120 værelser med 560 senge: Nyt hostel skal skabe liv i tidligere hovedbibliotek

Det kommende store hostel får 560 senge i hovedbygningen i Mølleparken. Planerne blev fredag præsenteret af Søren Børchner-Mortensen, ejer af Brøchner Hotels, kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, borgmester Jacob Bundsgaard og Brøchner Hotels' administrerende direktør, Karim Nielsen. Foto: Jens Thaysen

120 værelser med 560 senge: Nyt hostel skal skabe liv i tidligere hovedbibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøchner Hotels kommer til Aarhus for at stå bag et vandrehjem/hostel i hovedbibliotekets tidligere hovedbygning.

AARHUS: 120 værelser med i alt 560 senge er, hvad det kommende vandrehjem/hostel kommer til at indholde, når det rykker ind i hovedbibliotekets tidligere hovedbygning i Mølleparken. Hostellet forventer at åbne i maj 2019.

Det er hotelkæden Brøchner Hotels, der står bag det kommende hostel, som skal udfylde en mangelvare i Aarhus på hostels med prisbillige senge og fler-sengs værelser. Sengene forventes at skulle koste fra 200 kroner per nat.

- Vi er rigtig glade for endelig at komme til Aarhus, og vi er forelskede i stedet fra starten. Vi ville bare have det projekt, for det er byens bedste beliggenhed, og vi kan lave et hostel i verdensklasse her. Et univers i international klasse, sagde administrerende direktør i Brøchner Hotels, Karim Nielsen, da planerne blev offentliggjort fredag i Mølleparken.

Søren Brøchner-Mortensen fortalte i Mølleparken om hostel-planerne. Foto: Jens Thaysen
Søren Brøchner-Mortensen fortalte i Mølleparken om hostel-planerne. Foto: Jens Thaysen

Hastigt voksende kæde

Hotelkæden driver i dag fire såkaldte boutique-hoteller i København og er på vej med yderligere to luksushoteller i hovedstaden. At den nu kaster sig over et vandrehjem i Aarhus, eller hostel, som det kaldes, mener han hænger sammen:

- Vi er i overnatningsindustrien, og selv om det er et andet budget og et andet prisniveau for sengene, man arbejder med her, er det grundlæggende samme opgave, svarer Karim Nielsen.

Søren Brøchner-Mortensen ejer den hastigt ekspanderende hotelkæde, som han overtog i 2007 fra sine forældre. De startede det første Brøchner hotel med 40 værelser i 1982. Som tidligere tømrer og entreprenør er han også direktør for forretningsudvikling i Brøchner Hotels og ser store muligheder i det tidligere bibliotek, hvis hovedbygning er fra 1934.

- Der er fantastiske muligheder i huset og i området. Vi vil prøve at koble den smukke Møllepark på og skabe mere liv i huset og parken i form af kulturtilbud, optræden, oplæsning eller andre arrangementer, siger Søren Brøchner-Mortensen.

Hovedbygningen samt dele af det tidligere hovedbiblioteks fløj bagud skal ombygges til værelser i det kommende hostel. Foto: Jens Thaysen
Hovedbygningen samt dele af det tidligere hovedbiblioteks fløj bagud skal ombygges til værelser i det kommende hostel. Foto: Jens Thaysen

150.000 gæster om året

Brøchner Hotels forventer, at 140.000 - 150.000 gæster vil overnatte på hostellet om året. I det store rum bag hovedtrappen, hvor der var aflevering af bøger, skal indrettes et fællesrum med restaurant og bar samt opholdsarealer og mulighed for musik og kulturelle oplevelser.

- Det bliver en restaurant med offentlig adgang og billig mad og drikke, oplyser Karim Nielsen.

Hostellet får værelser med 2, 4, 6 og 8 senge, så der både er plads til den store, måske sammebragte familie, eller til den gruppe venner, der vil besøge Aarhus et par dage. Og alle værelser får eget bad. Hostellet får solidt wifi overalt, men ikke tv på værelserne. Det streamer folk alligevel selv.

- Der er også forretningsfolk, der booker et dobbeltværelse på et hostel, fordi de synes, det er sjovere at bo her, fordi der sker noget i de sociale områder, tilføjer Karim Nielsen.

Stort behov

At der vitterligt er et stort behov for et nyt hostel til at supplere de eksisterende Danhostel i Risskov, City Sleep-In i Havnegade og Gellerup samt Aarhus Hostel i Kolt, bekræfter turistdirektør Peer H. Kristensen. Han peger på, at AirBnB har banet vejen for de billige overnatninger:

- Det er en global trend, at der skyder hostels op overalt. Tidligere var det backpackerne, der tog på vandrehjem. Nu tager "flashpackers" på hostel. Det kalder vi dem, der gerne vil ses og være sammen med andre unge. Og overnatning for dem, er vi simpelthen underforsynet med i Aarhus, siger turistdirektøren.

Liv i historisk bygning

Borgmester Jacob Bundsgaard deltog fredag i en rundvisning i den gamle bygning og hørte om planerne. Han er begejstret for, at hostellet kan bidrage til byens sprudlende udvikling.

- Vi kan se, at der er brug for det. Der er tryk på overnatningerne i Aarhus, fordi mange gerne vil besøge byen i anledning af kulturhovedstadsåret. Og fremover vil gæsterne også strømme til Aarhus, så hostellet vil bidrage til byens positive udvikling.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) glæder sig især til, at der igen kommer liv i en historisk bygning, som de fleste århusianere kender godt og har været i.

- Bygningen har stor værdi for byen, så det er fantastisk, at hostellet kan skabe liv i det igen.

Vestpassage med udfordring

Fra hovedtrappen vil der blive en eller anden form for adgang til gården bagved og videre ud til Vestergade. Det kalder ejerkredsen bag Biblioteksparken A/S for "Vestpassagen". I gården og ud mod Vestergade får en dagligvareforretning plads, og gården vil være åben for passage i åbningstiden.

Kan man så ikke risikere, at "Vestpassagen" ender som hyggekrog for misbrugere og udsatte, spurgte avisen?

- Det tror jeg ikke vil ske, for man skal jo ind gennem hostellet med mange mennesker, og det vil der ligge en social kontrol i, mener borgmesteren.

Direktør Jens Winther fra firmaet Norcap, der står bag ejerkredsen, vurderer heller ikke, at det bliver et problem:

- Vi skaber et miljø i gården uden mørke hjørner, som appellerer til udsatte eksistenser, siger han.

Og hostellets direktører mener, at massevis af mennesker på og omkring stedet automatisk vil gøre det uinteressant for misbrugerne at slå sig ned i gården.

Navnet på det kommende hostel er ikke fundet endnu. Men ejerne leger med ordene "vagabond om natten og konge om dagen" om overnatningsstedet og måske kan det give et afledt navn.

Før arbejdet kan gå i gang skal byrådet vedtage en lokalplan for området.

120 værelser med 560 senge: Nyt hostel skal skabe liv i tidligere hovedbibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce