130 elever fra muslimsk friskole fordelt på folkeskoler

Ellekærskolen er en af de skoler, der vil modtage elever fra Lykkeskolen, efter at privatskolen er gået konkurs. Foto: Axel Schütt

130 elever fra muslimsk friskole fordelt på folkeskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle elever fra den lukkede Lykkeskolen er nu ved at være fordelt på folkeskolerne.

AARHUS: Med få dage til årets skolestart er eleverne fra den lukkede, muslimske friskole Lykkeskolen nu ved at have klarhed over, hvor de skal gå i skole fra mandag 13. august.

- Alle elever er blevet kontaktet af os med et skoletilbud eller om en sprogscreening. 80 elever har allerede modtaget et skoletilbud og de resterende ville blive sprogscreenet og få et tilbud hurtigst muligt. Vi tester elevernes danskkundskab for at kunne overholde reglen om, at der maksimalt kan være 20 procent på en årgang med sprogstøttebehov, fortæller sektionsleder Kamilla Rytter Dahlstrøm fra Børn og Unge.

Det er en stor og noget anderledes opgave kommunen har fået med at overtage et stå stort antal elever på én gang. Men det sker efter at Lykkeskolen er gået konkurs, fordi Undervisningsministeriet har standset statstilskuddet og kræver tilbagebetaling fra det seneste år.

Ret til distriktsskolen

Normalt vil tilflyttere eller skoleskiftere komme enkeltvis og selv søge den skole, de ønsker at gå på. Børnene fra Lykkeskolen har ret til en plads på distriktsskolen.

Selv om Lykkeskolen lå i Gellerup er det langt fra alle eleverne, der bor netop i det område.

- Der er lidt flere distriktsskolebørn fra Tovshøjskolen, Ellekærskolen og Hasle Skole. Men det er alligevel overraskende, hvor stort et område, børnene kommer fra. De bor mere spredt i kommunen end man skulle tro, og derfor vil de også blive fordelt til mange folkeskoler, fortæller Kamilla Rytter Dahlstrøm.

Umiddelbart vælger alle cirka 130 elever folkeskolen.

- Vi kender ikke nogen, der skal i en privatskole.

Forvaltningen har endnu ikke en endelig oversigt over fordelingen, men ifølge sektionslederen er forventningen, at samtlige elever har en skole at starte på i løbet af næste uge.

- Umiddelbart optages de i eksisterende klasser. Jeg har ikke hørt, at det er nødvendigt at oprette nye klasser for at få plads, oplyser Kamilla Rytter Dahlstrøm.

130 elever fra muslimsk friskole fordelt på folkeskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce