20.000 passagerer: Letbanens åbningsdag var en succes

Det første letbanetog forlod stoppestedet ved Dokk1 klokken 11 torsdag 21. december, da Aarhus Letbane startede med at køre med passagerer. Foto: Henning Bagger

20.000 passagerer: Letbanens åbningsdag var en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var fyldte perroner i Aarhus torsdag 22. december, da Aarhus Letbane tog den første tur med passagerer fra Aarhus Hovedbanegård til Universitetshospitalet i Skejby. Hos Aarhus Letbane kalder de dagen for overvældende.

AARHUS: Mange mennesker var torsdag mødt op på Hack Kampmanns Plads ved Dokk1, hvor åbningen af letbanen blev markeret og gratis prøveture var på programmet.

Godt 20.000 personer valgte at sætte tid af til at prøve en tur på strækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby, der i løbet af torsdagen blev kørt 208 gange.

- Dagen gik utrolig godt. Vi er faktisk lidt overvældede over, hvor mange der ville med ud at køre. Vi har ikke præcise tal på, hvor mange der kørte med, men det er vores klare opfattelse, at alle afgange var mere eller mindre fyldte. Derfor vurderer vi, at op mod 20.000 mennesker var med ude at køre på letbanens åbningsdag, siger Jens Velling, kommunikationschef ved Aarhus Letbane.

99 procent kørte til tiden

På de 208 afgange, hvor godt 20.000 mennesker blev fragtet fra midtbyen til Skejby, gik 206 af afgangene til tiden.

- Tal hos vores operatør Keolis viser, at 99 procent af afgangene gik til tiden. Det er vores klare indtryk, at folk var begejstrede, og det glæder vi os over, siger Jens Velling.

De to forsinkede afgange skyldes, at der på nogle tidspunkter var ekstra pres på perronerne. Det derfor var et spørgsmål om at få folk ind og ud af togene.

- Dagen igennem lignede nærmest én stor myldretid. Det er bemærkelsesværdigt. Og med 208 afgange som i 99 procent af tilfældene gik rettidigt, så vil jeg mene, at det er et udtryk for, at systemet fungerer.

20.000 passagerer: Letbanens åbningsdag var en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce