24-årig mand skudt af politiet: Skudoffer meldes uden for livsfare

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen ved pressemødet. Foto: Axel Schütt

24-årig mand skudt af politiet: Skudoffer meldes uden for livsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har overtaget efterforskningen efter at en betjent skød og ramte 24-årig.

AARHUS: Den 24-årige mand, der mandag lige over middag blev skudt af politiet efter en episode i Gellerup, meldes uden for livsfare.

Det fortalte chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, på et pressemøde på Politigården i Aarhus her til aften.

Østjyllands Politi blev klokken 13.02 kaldt ud til en episode på Karen Blixens Boulevard i Gellerup, hvor en mand udviste en truende adfærd. En patrulje var hurtigt til stede og blev ifølge politiet angrebet af en 24-årig mand bevæbnet med en kniv.

Hændelsen endte med at politiet afgav skud mod den 24-årige, der blev ramt. Han blev efter episoden kørt til Aarhus Universitetshospital, hvor han mandag er indlagt. De seneste oplysninger er ifølge Klaus Arboe Rasmussen, at han er uden for livsfare.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed
Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.Politiklagemyndigheden efterstræber at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede og arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste, men i sandhedens tjeneste.

Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

kilde: www.politiklagemyndigheden.dk
Politi og terknikere var massivt til stede i Gellerup efter skudepisoden. Foto: Axel Schütt
Politi og terknikere var massivt til stede i Gellerup efter skudepisoden. Foto: Axel Schütt

Politiklagemyndighed har taget over

- Vi er stadig så tidlig i efterforskningen, at vi ikke på nuværende tidspunkt kan siger noget om et eventuelt bagvedliggende motiv, forklarede Klaus Arboe Rasmussen.

Ingen af politifolkene er kommet alvorligt til skade, men en enkelt har dog fået nogle knubs.

Som altid, når politiet har affyret skud, er sagen overtaget af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Politiklagemyndigheden har derfor iværksat en nærmere undersøgelse af episoden og sendt efterforskere til stedet.

Det er derfor småt med oplysninger fra Østjyllands Politi.

Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

En finger i vejret

Der florerede allerede mandag eftermiddag en video af dele af episoden på de sociale medier. Her ser man den 24-årige rejse sig og vakle hen mod en betjent. Betjenten har trukket pistolen og har kniven i den anden hånd, som den 24-årige var i besiddelse af, i hånden. Videoen viser kun en mindre del af hele episoden og politiet ønsker ikke at fortælle, hverken hvad der gik forud for videoen eller hvad der skete efterfølgende.

Men videoen indgår i efterforskningen, oplyser Klaus Arboe Rasmussen.

Han har heller ingen kommentar til, at den 24-årige i videoen har en finger i luften, hvilket kan tolkes som et udtryk for sympati med Islamisk Stat (IS).

- Vi efterforsker bredt og tager i øjeblikket alle de oplysninger ind, som vi kan få, og så behandler vi dem. Men jeg kan ikke kommentere, hvad de enkelte oplysninger betyder. Det er alt, alt for tidligt.

Det ser ud som om at manden i videoen er ubevæbnet, men det kan chefpolitiinspektøren hverken be- eller afkræfte.

- Så længe DUP'en (Den Uafhængige Politiklagemyndighed, red) undersøger hændelsen, kan jeg hverken af- eller bekræfte noget.

Mobil politistation til Gellerup

Østjyllands Politi optrapper nu tilstedeværelsen i Brabrand.

Blandt andet flytter politiet den mobile politistation ud i området, ligesom politiet helt generelt vil være mere synlige derude.

- Vi er meget interesserede i at høre fra borgere, som ligger inde med oplysninger, som kan være relevante for os.

24-årig mand skudt af politiet: Skudoffer meldes uden for livsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce