57 nye ungdomsboliger klar i Viby

Boligforeningen Præstevangen har opført tre nye bygninger med 57 ungdomsboliger langs Kaj Munks Vej i Viby. De er bygget inde mellem de højere boligblokke i området. Foto: Århus Omegn

57 nye ungdomsboliger klar i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den almene boligafdeling Præstevangen i Viby er i gang med en større forandring. Første skridt er opførelsen af 57 ungdomsboliger fordelt på tre bygninger mellem de eksisterende boligblokke. De første unge kan flytte ind 1. maj.

VIBY: Boligforeningen Århus Omegn er i gang med en fremtidssikring af afdelingen Præstevangen.

- I første omgang tilfører vi afdelingen 57 ungdomsboliger og sideløbende er vi i gang med at opføre en dagligvarebutik på arealet, hvor der før lå et butikstorv. På taget af dagligvarebutikken opfører vi et kvartershus, der danner rammen for fællesskabet i området Rosenvang og endelig vil der i 2021 gennemføres en renovering af eksisterende boliger med støtte fra Landsbyggefonden, lyder det fra direktør for Århus Omegn Leif Jensen i en pressemeddelelse.

Kaj Munks Vej kommer til at spille en central rolle i helhedsplanen, da den bliver omdannet til sivegade. De tre nye bygninger med ungdomsboliger opføres derfor med facade ud mod Kaj Munks Vej og tilfører samtidig en grad af fortætning - både mod gaden og mellem de eksisterende blokkes haverum.

Røgfri boliger

Bygningerne er i to etager og rummer hver 18 ungdomsboliger. De udlejes pr. 1. maj og 1. juni 2019. Der er 42 et-rums boliger og 15 to-rums boliger. De er alle røgfrie, og der må heller ikke ryges i trappeopgange eller på de indendørs fællesarealer.

I forbindelse med indflytningen har boligforeningen lavet et koncept, de kalder First Mover. Her skal tre unge flytte ind 14 dage før resten af de nye beboere for at skabe de bedst mulige sociale og fysiske rammer for deres kommende naboer.

First Movers bliver udvalgt på baggrund af en kortfattet ansøgning og får som tak for hjælpen 14 dages gratis husleje.

Der er åbent hus i de nye ungdomsboliger 4. april 2019 klokken 16-19.

Se de nye ungdomsboliger i Viby

57 nye ungdomsboliger klar i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce