90 ansatte sagde op efter udflytning til Aarhus: Det har konsekvenser, erkender direktør

Styrelsen for Patientklager indviede i august sine nye lokaler på Olof Palmes Alle i Aarhus. Stort set alle medarbejdere fra København har valgt at sige op. Arkivfoto: Axel Schütt

90 ansatte sagde op efter udflytning til Aarhus: Det har konsekvenser, erkender direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelsen for Patientklager rykkede først på året til Aarhus som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Styrelsen for Patientklager flyttede i januar i år til Aarhus som en del af regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. Her har næsten alle medarbejdere i København valgt at sige op.

Det skriver DR P4 København.

Dermed har man været nødt til at ansætte omkring 90 nye medarbejdere, og det har selvsagt konsekvenser, erkender direktøren.

- Lige her i starten må vi være ærlige at sige, at sagsbehandlingstiden godt kan være lidt længere, end den skal være på sigt. Og vi ved også godt, at lige præcis sagsbehandlingstiden betyder rigtig meget, siger hun til DR P4 København.

Det er ikke kun i Styrelsen for Patientklager, at man har måttet se sig om efter nye medarbejdere.

Ud af de omkring 4.800 arbejdspladser, regeringen har udflyttet indtil videre, er 80 procent af stillingerne besat af nyansatte.

Det viser en samlet status på regeringens flytning af statslige arbejdspladser, 'Bedre Balance I' og 'Bedre Balance II.'

For at sikre den bedst mulige overgang har ledelsen i Styrelsen for Patientklager indgået aftaler om et forlænget opsigelsesvarsel for omkring 20 medarbejdere i København.

Medarbejderne vil blive til udgangen af i år og hjælpe med at oplære de nyansatte.

En af dem er Micala Schultz, der et par dage om ugen pendler til Aarhus for at hjælpe de nye medarbejdere i gang.

- Jeg synes, jeg har nogle interessante arbejdsopgaver, og jeg synes, at det var spændende at skulle undervise, og så er jeg rigtig glad for mine kollegaer, så det kunne godt fungere for mig, siger hun til DR P4 København.

Micala Schultz er glad for ordningen, da hun ikke var klar til at rykke permanent med til Aarhus.

- Jeg har lejlighed, familie og en kæreste med job i København, så for mig var det en for stor beslutning at skulle rykke helt. Og så var der jo denne her pendlerordning, som gjorde, at man kunne blive i jobbet lidt længere. Derfor tog jeg imod den, siger hun til DR P4 København.

Formanden for Djøf Offentlig, Sara Vergo, glæder sig over, at flere af de udflyttede styrelser i anden runde lader til at have tænkt meget mere over at fastholde medarbejderne, end man så ved den første udflytningsrunde.

- Denne her gang kan vi se, at der er rigtig mange styrelser, der fokuserer på at lave fastholdelsesordninger af forskellig art, og der bliver eksperimenteret meget med hjemmearbejdsdage og arbejde i toget for pendlere, siger hun til DR P4 København.

Men selvom de udflyttede styrelser har lært af den første udflytningsrunde, så er det uundgåeligt, at hovedparten af medarbejderne takker nej til at flytte med arbejdspladsen, mener hun.

- Erfaringen fra begge flytterunder er, at der er utrolig få, der flytter med. Derfor vil der være et kæmpestort videnstab i de her omstruktureringer. Og det er nok bare sådan, det er, især i en tid hvor det ikke er så svært at få job som erfaren akademiker, siger hun til DR P4 København.

Pr. november 2018 er 4.801 ud af de 7.924 planlagte arbejdspladser flyttet.

90 ansatte sagde op efter udflytning til Aarhus: Det har konsekvenser, erkender direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce