Åbent hus i ny kirke

Lyseng Kirke giver alle interesserede mulighed for at kigge indenfor i de nye lokaler.

Åbent hus i ny kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en lang proces står Lyseng Kirke færdig. Udvidelsen og ombygningen af Østre Kapel på Bushøjvej 188 har været næsten 10 år undervejs.

Det er et samarbejde mellem Holme Sogn og Skåde Sogn, som nu har ført til både en ny kirke og et navneskifte. En af kræfterne i arbejdet med den nye kirke er Morten Mortensen fra Holme Menighedsråd.

»Vi glæder os til at vise den nye kirke frem ved åbent hus arrangementet søndag. Vi håber, sognets beboere vil tage godt imod det nye tilbud«.

Morten Mortensen er ikke selv til stedet ved arrangementet, men han ser frem til at Lyseng Kirke får en plads i lokalsamfundet.

En annekskirke
»Lyseng Kirke kommer ikke til at have ordinære kirkelige handlinger. Det skal ses som en annekskirke til Holme Kirke. Her kan der for eksempel være fyraftensgudstjenester, spagettigudstjenester eller for eksempel et bryllup i andre rammer end Holme Kirke,« siger Morten Mortensen.

I slutningen af halvfemserne lykkedes det at strikke en økonomisk holdbar løsning sammen. Århus Stift, biskop Kjeld Holm, provstiudvalget i Århus Søndre Provsti samt alle øvrige provstier i Århus bidrog med hjælp og støtte, så projektet blev sat i gang.

Tanken med Lyseng Kirke har været at lave en bygning med høj grad af fleksibilitet. Rummet kan indrettes efter behov, fordi der ikke er nogen fast og stationær opstilling i kirkerummet.

I samarbejdsaftalen mellem Holme Menighedsråd og Skåde Menighedsråd står der om formålet med samarbejdet:

»Vi vil udbyde et bredt spektrum af aktiviteter, som kan være alternativer til det bestående kirkelige liv i sognene.«

Tanken er dels at nå nye målgrupper, dels at forbedre den kirkelige service i et område på grænsen mellem to sogne.

@8 INFO STOR:pÅbent Hus

@8 INFO STREG:Lyseng Kirke, Bushøjvej 188, søndag 14. februar kl. 13.

Åbent hus i ny kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce