Århusianer vandt DM i alkoholfri drinks

Foto: Picasa

Århusianer vandt DM i alkoholfri drinks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske bartender Lasse Rishøjs alkoholfri drink er kåret som Danmarks bedste. Du får opskriften her.

Efter fire timers intens dyst mellem 12 professionelle bartendere blev Danmarks bedste drink uden alkohol for nylig kåret. Drinken kan serveres til dem, der skal køre hjem fra festen eller middagen.

De var 12 professionelle bartendere. Og ham her vandt, hvis I skulle være i tvivl. Århusianske Lasse Rishøj er Danmarksmester i alkoholfrie drinks. Pressefoto
De var 12 professionelle bartendere. Og ham her vandt, hvis I skulle være i tvivl. Århusianske Lasse Rishøj er Danmarksmester i alkoholfrie drinks. Pressefoto

Formålet med Danmarksmesterskabet i drinks uden alkohol er at få flere til at droppe vin, øl og anden alkohol, når de skal køre hjem fra en hyggelig og festlig aften med venner, kollegaer eller familien.

Opskriften på Danmarks bedste alkoholfri drink The Sensible One
<p>12 Sukkerærter</p>

<p>1 cl. akaciehonning</p>

<p>1 cl. varmt vand</p>

<p>1 cl. friskpresset honning</p>

<p>4 cl. æblesaft - f.eks. fra Naked Fruit.</p>

<p>Sukkerærter hakkes fint eller modles (mases), så der kommer saft ud af dem. Derefter tager man 1 cl. kogende vand og blander sammen med 1. cl. akaciehonning. Det hældes ned til sukkerærterne sammen med 1 cl. friskpresset citron og 4 cl. æblejuice (f.eks. fra Naked Fruit).</p>

<p>Det hele shakes /rystes sammen med nogle isterninger, så det bliver kølet af. Derefter hældes det gennem en fin si/sigte op i et coctailglas.</p>

Hvert år mister cirka 50 mennesker livet og 250 personer bliver kvæstet på vejene alene på grund af spritkørsel. Især sommeren er farlig, da der sker en stigning i spritulykker på grund af de mange sommerfester, grillaftener, by- og havnefester, hvor alt for mange forsøger at liste en lidt for høj brandert hjem.

- Når der bliver tændt op i grillen, eller man mødes hos venner i sommerhuset en lun aften bliver en genstand hurtigt til flere, og så opstår problemet, når man sent på aftenen skal hjem. Derfor er det vigtigt at servere noget lækkert uden alkohol til dem, der skal køre, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden viser, at hver tredje ville drikke mindre alkohol eller helt fravælge det, hvis der var indbydende alternativer.

Landets bedste drink uden alkohol

Det var bartender Lasse Rishøj fra Sct. Pauls Apotek i Aarhus, der vandt Danmarksmesterskabet for sin drink »The Sensible One« (Den Fornuftige), der blandt andet indeholder saft fra sukkerærter, frisk citronsaft og akaciehonning.

Med titlen følger en rejsecheck på 10.000 kroner fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, kommunerne i Danmark og Dansk Bartender Laug, der for første gang nogensinde afvikler DM i drinks til dig der kører.

- Det er super, super fedt at vinde! Jeg har været med i konkurrencer i to år, og så er det fedt, at det nu lykkes at vinde. Nu skal jeg ud og rejse og smage cocktails andre steder i verden og få mere inspiration, siger bartender Lasse Rishøj, der overraskede dommerne ved at bruge blandt andet sukkerærter i sin vinderdrink.

I dommerpanelet sad både politiet, professionelle bartendere og restauratører samt sangeren og musikeren Søs Fenger, der var begejstret for vinderdrinken.

- Han var meget opfindsom og modig med de ingredienser, han brugte. Hvis jeg fik den her drink serveret til en fest, så ville jeg nyde at drikke den og spise pyntet, der var en halv sukkerært. Og så formåede han virkelig at komme ud over scenen med sin udstråling, siger Søs Fenger.

gjø

Århusianer vandt DM i alkoholfri drinks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce