Århusiansk firma sparer Tivoli for millioner

Lars Liebst, direktør for Tivoli, og Stig Lucas, direktør for e3light Professionals, har gennem halvandet år samarbejdet om at udvikle StarLED-pæren, så den lever op til de krav, Tivoli har til parkens belysning. Foto: Flemming Leitrop

Århusiansk firma sparer Tivoli for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tivolis elregningen bliver betydelig mindre takket være et lille Lystrup-firma, der har udviklet en helt ny LED-pære til den gamle forlystelsespark.

Tivoli i København er eventyr, oplevelser og idyl. Folk fra hele verden flokkes dertil for at opleve den eventyrlige stemning, der bliver skabt gennem de tusindvis af små pærer, der året rundt lyser den gamle forlystelsespark op.

Tivolis kendemærke koster hvert år parken flere millioner kroner, men nu er det lykkedes e3light Professional A/S i Lystrup at skabe en ny LED-pære, der skal erstatte 85.000 halogen- og glødepærer i Tivoli.

»Vi ville sætte overlæggeren højt, da vi besluttede os for at lave en ny LED-pære, så vi kontaktede Tivoli om et samarbejde,« siger Stig Lucas, der er direktør i e3lihgt Professional A/S.

»Det har været en tidsmæssig investering og en satsning på, at vi kunne leve op til Tivolis krav og målsætninger til en ny energibesparende pære. Det regnede vi med, vi kunne, og det lykkedes heldigvis,« siger han og fortæller, at samarbejdet nu har kastet en treårig kontrakt af sig,

Den nye LED-pære er udviklet i samarbejde med Tivoli, og den bruger kun 1,1 watt mod de nuværende pærers 15 watt - og den lyser med præcis det samme bløde lys, fortæller Stig Lucas.

Den nye opfindelse glæder Tivolis underdirektør, Mogens C. Ramsløv, og når udskiftningen af de 85.000 pærer er færdig vil det give en besparelse på op til 2,4 millioner kilowatt-timer.

»I mere end ti år har vi arbejdet med at finde løsninger på energiudfordringen - så vi kan nedbringe strømforbruget og bevare Tivolis belysning, som man kender den. Vi er kommet et godt stykke af vejen, men med de nye LED-pærer vil vi kunne reducere elforbruget betragteligt,« siger han

Århusiansk firma sparer Tivoli for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce