Århusiansk firmagigant øger omsætning med to milliarder

Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør i Schouw & Co, kan fra hovedsædet på Filtenborg Plads spejde ud over aarhus Bugt og et nyt solidt milliard-resultat. Foto: Kim Haugaard

Århusiansk firmagigant øger omsætning med to milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det århusianske industrikonglomerat Schouw & Co. kom fredag med et regnskab, der viste 1,1 milliard kroner i overskud og en fremgang i omsætningen på 2,6 milliarder kroner.

AARHUS: Industrikonglomeratet Schouw & Co. med hovedsæde på Filtenborgs Plads i Aarhus, kom fredag morgen ud med et stærkt regnskab for 2017. Det viser en fremgang i omsætningen på ikke mindre end 2,6 milliard kroner, så den rundede 17 milliarder kroner. Overskuddet landede på 1,1 milliard kroner.

Administrerende direktør hos Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen, betegner regnskabet som godt med en væsentlig omsætningsfremgang, spændende opkøb og store udvidelser af aktiviteterne i et konkurrencepræget marked.

- Vi er virkelig tilfredse med udviklingen i 2017. Kort fortalt blev 2017 et år, hvor vi nåede de udmeldte resultatforventninger. Vi så et højt tempo og en fokuseret indsats i alle vores porteføljevirksomheder - men det var også et år, hvor vi med stor respekt kunne registrere en skærpet konkurrencesituation på flere af vores markeder, siger Jens Bjerg Sørensen.

Alle koncernens virksomheder bidrog positivt til omsætningsfremgangen, hvor Borg Automotive, der blev købt i 2017, og GPV, købt i 2016, sammen med BioMar, der laver fiskefoder, stod for de største enkeltbidrag. Scouw & Co. består af en stribe større industrivirksomheder over hele verden.

Schouw & Co
Schouw & Co. består af følgende virksomheder:
  • BioMar (foder til industrielt fiskeopdræt)
  • Fibertex Personal Care (nonwovens til hygiejne)
  • Fibertex Nonwovens (nonwovens til industri)
  • HydraSpecma (hydraulik til industrien)
  • Borg Automotive (refabrikation af autodele)
  • GPV (elektronik til B2B-kunder)

13 kroner i udbytte per aktie

Koncernens omsætning blev i 2017 forøget med helt præcist 19 procent til 17.032 millioner kroner mod 14.369 millioner kroner i 2016. Den organiske vækst udgjorde 10 procent, og alle koncernens virksomheder har i væsentlig grad bidraget til fremgangen.

Årets resultat af primær drift steg fra et overskud på 1.038 millioner kroner i 2016 til et overskud på 1.093 millioner kroner i 2017. Udbyttet for regnskabsåret 2017 foreslås af direktionen øget med 8 procent til 13 kroner per aktie.

Forventningen for 2018 er en konsolideret omsætning i størrelsesordenen 18,1 milliard kroner.

Århusiansk firmagigant øger omsætning med to milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce