Århusiansk fly på vej med nødhjælp

Aarhus Charter sender snart et fly med nødhjælp til den græske ferieø, Lesbos. Henrik G. Jensen, som siden årsskiftet har været ansvarlig i charterbureauet, har været med til at tage beslutningen sammen med Bettina Lyngsdal, som har været ansat i firmaet i 23 år.


Århusiansk fly på vej med nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Charter sender et fly til Middelhavet med 120 flyttekasser hjælp, som skal uddeles til flygtninge

Tæpper, soveposer, bleer, tøj og modermælkserstatning. Et ægtepar fra Vamdrup har lavet deres egen indsamling, som skal gavne de flygtninge, der ankommer i både til den græske ferieø Lesbos.

120 flyttekasser står klar i parrets hjem på vej til at blive fløjet til Middelhavet. Nu har Århus Charter, der sender gæster til Lesbos hver uge, besluttet at booke et fly, som skal flyve hjælpen til den græske ferieø.

»Som ansvarligt rejsebureau har vi et moralsk ansvar på alle de rejsemål, som vi opererer på. Heriblandt Lesbos, som så desværre er ramt af flygtningekrisen. Flygtningene mener jeg, at vi alle har et humanitært ansvar for,« siger bureauchef Henrik G. Jensen.

Da lastrummet på flyet bliver fyldt op, er der ikke plads til almindelige chartergæsters babage. Derfor er hjælpen fra det århusianske rejsebureau af et vist omfang. Omkring 300.000 kroner beløber flyveturen sig til for Århus Charter.

En tilfreds feriegæst

Transporten fra Vamdrup til Aarhus Lufthavn har ægteparret også fået sponsoreret ligesom personalet i lufthavnen gratis hjælper med at tjekke de mange kasser ind inden afgangen til Lesbos, som er lørdag 26.9.

Udover at sponsorere et fly har det lokale charterselskab allerede finansieret to lokale busser på Lesbos, som dagligt kører rundt på øen og samler bådflygtninge op, der går i land på øen. Busserne kører flygtningene til hovedbyen Mytilini, hvorfra de bliver sejlet videre til Athen.

Henrik G. Jensen oplever ikke flygtningenes ankomst på Lesbos som et problem for bureauets feriegæster.

»Flygtningene går ikke i land på de strande, hvor vores gæster opholder sig. Men bevæger man sig rundt på øen, kan man støde på flygtninge. Det mener jeg nu ikke er et problem. Vi følger anvisningerne fra Udenrigsministeriet, som konstant holder os opdateret om situationen på øen.«

Flere af Århus Charters gæster, som er vendt tilbage fra en ferie på øen, har udtrykt tilfredshed med ferien.

»Jeg har lige fået en mail fra en kvinde som var dernede med sin familie. De kom tilbage i lørdags efter en god ferie. På forhånd havde de været skeptiske og ringet til os flere gange, men de havde heldigvis haft en god ferie. De havde også stødt på flygtninge dernede, men de havde været venlige og søde,« siger Henrik G. Jensen.

Ny beliggenhed

Udover Lesbos er Århus Charter kendt for at sende turister man eksotiske steder, hvor Rhodos, Maldiverne og Tyrkiet er nogle af de nye steder. En ny placering i Aarhus fra Lille Torv til Marselisborg Lystbådehavn har ikke givet færre gæster.

»Vi lå meget centralt i byen før. Men for mange af vores kunder var det svært at komme til kontoret i bil. Nu ligger vi her i lystbådehavnen med gratis parkeringspladser og en skøn udsigt til havet. Det passer godt til vores indretning med Middelhavets blå farve på væggene,« mener Henrik G. Jensen.

Desuden er alle medarbejderne placeret i samme niveau.

»Før arbejdede man på flere planer. Ved at være her kan vi nemmere følge med i hvad hinanden laver. Det giver mere samhørighed.«

Henrik G. Jensen, som kommer fra firmaet Primo Tours, der overtog Århus Charter ved årsskiftet, forsøger at drive firmaet videre i den sammen ånd, som herskede i forvejen.

»Der er mange trofast gæster, som har rejst med Århus Charter i mange år. Det passer vi på at behandle på samme måde som før. De loyale gæster er vigtige for os. Men jeg var da en smule betænkelig ved at skulle udfylde Ulla S. Andersens direktørstol.«

Århusiansk fly på vej med nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce