Århusianske brillesøskende hæver hver 25 millioner kroner i udbytte

Kronprinsesse Mary besøgte for tre år siden en af Lindbergs optikerforretninger i Polen i fodenbdelse med et besøg. Dronning Margrethe køber fast sine Lindberg-briller i Immervad i Aarhus. Mary er her sammen med direktør Peter Warrer Lindberg der prøver nye solbriller på Kronprinsesse Mary. Foto: Scanpix

Århusianske brillesøskende hæver hver 25 millioner kroner i udbytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindberg Briller med hovedsæde i Aarhus, der i sin tid opfandt titanium-brillen, gør sig på 100 internationale markeder og havde et overskud på knap 100 millioner kroner.

AARHUS: Den århusianske brille-gigant, Lindberg, har godt fat i markedet for kvalitetsstel. Det betød, at søskendeparret Pernille og Henrik Lindberg i det overståede regnskabsår - som i de to foregående - trak 25 millioner kroner ud i udbytte. Til hver.

Lindberg Optik butikkerne er ikke bare kendt i alle større danske byer. Globalt set gør Lindberg sig på flere end 100 markeder rundt om i verden. De største er Tyskland og USA, der står for 40 procent af koncernens omsætning, som i 2018 regnskabet rundede 600 millioner kroner. Overskuddet - efter skat - blev knap 100 millioner kroner.

Optiker-familien fra Aarhus var med en formue på 1,9 milliarder kroner nummer 59 på den seneste liste over de rigeste i Danmark. Det var optiker Poul-Jørn Lindberg og hustruen Hanne, der for 50 år siden etablerede i første omgang optikerforretning i Aarhus. For godt 30 år siden begyndte ægteparret selv at producere brillestel. Det blev grundlaget for den efterfølgende succes, som børnene Pernille og Henrik driver i dag.

Poul-Jørn Lindberg blev i 2013 tildelt Ridderkorset, og Lindberg-familien er fast leverandør af briller til dronning Margrethe. I fritiden var han en af hovedkræfterne bag etableringen af Danmarks Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg.

Dronningen har et godt øje til Lindberg
Dronningen Margrethe har siden 1978 stillet skarpt på verden gennem glassene i et par Lindberg-briller.

»Der er mange som spørger, hvorfor hun altid køber sine briller i Aarhus. Det er fordi, vi ikke bor i København, grinte Pernille Lindberg, da hun under droningens 70 års fødselsdag stod onsdag middag på altanen over sin butik, Lindberg Optik, ved Immervad, hvorfra der var en fantastisk udsigt til den 120 meter lange kongelige eskadron, der passerede.

Dronning Margrethe har haft sin gang i Lindberg-butikken i Immervad i godt 40 år. - Margrethe købte de første briller, hun blev set offentligt med, hos Thiele i København. Men derefter har hun kun købt briller hos os, fortalte Pernille Lindberg.

På væggen i butikken hænger da også et skilt. Kongelig Hofleverandør står der.

Margrethe bærer som regel model Spirit. De kongelige får måske nok en smule ekstra opmærksomhed, når de er i butikken, men prisen de betaler for brillerne, er den samme som du og jeg, sagde Pernille Lindberg. - Hun har gået med dem, siden de blev introduceret i 2004. Hun har haft mange, men der bliver lavet meget lidt om på dem. Hun er et menneske, der mener, at når brillen klæder hende, så klæder den hende.

Helt almindelige er dronningens briller dog ikke. De har nogle særlige dronningestriber på siden af stængerne. De er et unika designet specielt til dronningen. Brillerne er af titanium og som de fleste af Lindbergs briller tynde i stellet. - Hun har dem altid i neutrale farver, så de ikke overstråler hendes tøj og smykker, fortalte Pernille Lindberg. Stængerne er også specielle. De afsluttes med en lille titanium-knop, og så er der ingen silikone på.

Folk vil gerne have kvalitetsbriller

Lindberg er kendt for sine kvalitetsbriller. Det begyndte med uindfattede titaniumbriller i tråd, og siden har Lindberg oplevet stor succes med innovative brilledesigns i andre materialer som acetat, bøffelhorn og selv 18 karat guld- og platinbriller med og uden diamanter. På briller til en pris på op til flere millioner kroner kan der godt stå "Lindberg" på siden. Fælles for Lindbergs briller er, at de designes lige præcis til det behov, den enkelte kunde har.

Til dagbladet Børsen siger Henrik Lindberg, at brillekoncernen, der i det forgangne år øgede omsætning, enkelte steder kan mærke nedgang i salget.

- I Italien syd for Milano og i Spanien er der udfordringer. Det samme ser vi i Frankrig, hvor De Gule Vestes uroligheder har påvirket økonomien. Faktisk har nogle af vores kunder - optikerforretninger - når der var uro dér, haft lukket af frygt for, hvad der kunne ske, siger Henrik Lindberg til Børsen.

Århusianske brillesøskende hæver hver 25 millioner kroner i udbytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce