Ældreråd i Aarhus: Uroplaget marked for privat hjemmepleje behøver ro

Tillid er et afgørende element i mange sammenhænge. Det gælder også ved ældres valg af leverandør af hjemmepleje og hjemmehjælp. Arkivfoto

Ældreråd i Aarhus: Uroplaget marked for privat hjemmepleje behøver ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge formand for Ældrerådet i Aarhus kan det gå begge veje for markedet for privat hjemmepleje og hjemmehjælp. Han vil gerne have flere aktører i spil.

AARHUS: En periode med ro og stabilitet.

Ifølge formand Jan Radzewicz fra Ældrerådet i Aarhus Kommune er det en afgørende forudsætning for at skabe fremgang for privat hjemmehjælp og hjemmepleje.

- De nuværende 1.100 borgere med privat pleje og hjælp er godt nok ikke mange. Men jeg tror, at yderligere uro omkring de private leverandører vil gøre tallet endnu lavere. Omvendt kan det også gå den anden vej. Men det kræver ro og stabilitet, så de ældres tillid til de private tilbud bliver stærkere, vurderer Jan Radzewicz.

Ældrerådet
Ældrerådet i Aarhus Kommune har 15 medlemmer. Rådet vælges ved et valg, hvor borgere fyldt 60 år på valgdagen kan opstille og stemme.Ældrerådets opgaver er defineret i lovgivning. Den fortæller, at rådet skal rådgive byrådet i ældrepolitiske spørgsmål og fungere som kontaktorgan mellem ældre borgere og byrådet ved tilrettelæggelsen af kommunens ældrepolitik.

Byrådet skal høre Ældrerådet om alle forslag med betydning for ældre. Ældrerådet kan af egen drift udtale sig om alle områder, der vedrører ældre borgeres forhold til Aarhus Kommune.

Ældrerådet udpeger medlemmer til forskellige organer. Det gælder eksempelvis Frivilligrådet og Det Sociale Forbrugerråd i Magistratsafdelingen for Social- og Beskæftigelsesafdelingen og i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Trofast kundekreds

Ældrerådet i Aarhus Kommune ser gerne flere valgmuligheder for hjemmepleje og hjemmehjælp for borgerne.

- Grundlæggende vil der altid være en kundekreds til private leverandører. Nogen er af den overvisning, at private tilbud ganske enkelt er bedre. Andre vil altid vælge en privat leverandør på grund af politisk overbevisning, vurderer Jan Radzewicz.

Formanden vurderer, at markedet for hjemmepleje og hjemmehjælp fungerer bedst med flere aktører i spil.

- Det udløser synergier og gensidig inspiration til fordel for borgerne. Og Ældrerådets grundlæggende interesse er, at borgerne får det allerbedste tilbud, understreger formanden.

Ældreråd i Aarhus: Uroplaget marked for privat hjemmepleje behøver ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce