Aarhus Bugt forvandlet til Det Røde Hav

Algeopblomstring, der farver tidevandet rødt er et kendt fænomen. Algerne akkumuleres hurtigt i vandsøjlen og resulterer i misfarvning af overfladevandet. Billedet her er dog ikke taget i Aarhus. Arkivfoto

Aarhus Bugt forvandlet til Det Røde Hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meldinger om spildevand og forurenende maling i bugten viser sig at være ufarlig alge.

Masser af bekymrede århusianere århusianer har de seneste uger advaret kommunen om, at Aarhus Bugt er forvandlet til Det Røde Hav.

»Vi har fået en del henvendelser fra århusianere, som har observeret den røde masse i bugten. Nogle troede, det var rød maling. Andre at det var spildevand. Vi er altid glade, når folk henvender sig, og vi har nu fået taget vandprøver. Det viser sig at være algen Ceratium Lineatum, der ikke er kendt for at være farlig,« siger Kaj Vestergaard, sagsbehandler hos Natur og Miljø.

Den såkaldte furealge er set inde ved kysten både syd og nord for byen. Den tager sig ud som en rustrød bræmme som flytter sig alt efter, hvordan vinden og strømmen arter sig.

Den rustrøde alge kan faktisk opleves som det glimtende naturfænomen morild ved solnedgang og lyse nætter, som der stadig er mulighed for i oktober måned. Algen er set blandt andet ved kysten i Ajstrup, Norsminde, Studstrup og ved Tangkrogen.

»Algen er dukket op i bugten de seneste år. Dog ikke i så kraftige mængder, som det er tilfældet i år. De store forekomster skyldes, at vi har haft så høje temperaturer og masser af solskin i sensommeren,« siger Kaj Vestergaard fra Natur og Miljø.

Algen tilhører gruppen planteplankton og er almindelig i danske farvande. Den er netop kendt for at blomstre ved denne årstid.

Aarhus Bugt forvandlet til Det Røde Hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce