Aarhus City Forening: Flyt Vanddragen og forskøn hele Store Torv

Direktør Claus Bech fra Aarhus City Forening er positiv overfor rådmand Bünyamin Simseks planer om at flytte Vanddragen fra Store Torv. Foto: Kim Haugaard

Aarhus City Forening: Flyt Vanddragen og forskøn hele Store Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening er glad for at der igen er snak om at flytte skulpturen Vanddragen fra Store Torv. Men det er vigtigt at holde hele torvet i tankerne, siger han.

AARHUS: Det er positivt, at rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek nu vil flytte skulpturen Vanddragen væk fra Store Torv, men det er også vigtigt at holde for øje, at hele Store Torv godt kunne trænge til en kærlig hånd. Sådan lyder det fra Claus Bech, der er direktør for Aarhus City Forening.

- Man har mulighed for at skabe et nyt miljø, som er grønt, har stemning og eksempelvis udeservering i meget højere grad end vi kender det i dag på Store Torv, siger han.

Vanddragen har været til debat mange gange, siden den blev stillet op på Store Torv i 2003. Og selvom en eventuel forskønnelse af Store Torv sagtens kan foregå rundt om den 18 meter store skulptur, så er den en stor hæmsko for processen, mener Claus Bech.

- Den lammer torvet, og er en hæmsko for kommunens planlæggere. På den måde er den ødelæggende for muligheden for at skabe et perfekt torv på Store Torv, siger han.

Et sådant torv skulle især indeholde grønne områder, hvor folk kan sidde og opholde sig.

- Det er vigtigt for os i Aarhus City Forening, at folk benytter byens rum, og det er sådan at folk oftere opholder sig steder, hvis der er grønt, fortæller Claus Bech.

I første omgang vil Bünyamin Simsek altså have undersøgt, hvad det koster at flytte Vanddragen fra Store Torv. Og selvom det måske ikke bliver til noget, så fortjener rådmanden ros for initiativet, siger Claus Bech.

- Tiden er moden til at man ser på hele Store Torv, og derfor er det også positivt at rådmanden vil se på at flytte Vanddragen. Kan det så ikke lade sig gøre, så må vi se på det derfra. Men så er det i hvert fald afdækket, siger han og understreger at han er fortrøstningsfuld i forhold til rådmandens planer.

Aarhus City Forening: Flyt Vanddragen og forskøn hele Store Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce