Aarhus Havn foran kæmpe udvidelse: Rådmand kræver, at bugtudsigten bevares

- Mange borgere er optaget af at bevare udsigten ud over Bugten, og jeg er selv bekymret for, om en så stor udvidelse af Aarhus Havn er for voldsom, siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V). Fotos: Axel Schütt og Flemming Krogh

Aarhus Havn foran kæmpe udvidelse: Rådmand kræver, at bugtudsigten bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, er forbeholden over for Aarhus Havns ønsker om at udvide Østhavnen til næsten dobbelt størrelse.

AARHUS: Planerne om at udvide Østhavnen på Aarhus Havn til næsten dobbelt størrelse og at justere ved Tangkrogen skal ske med varsomhed og med stor hensyntagen til borgernes ønsker og udsigten ud over bugten.

Det mener rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V), der er på vej med to indstillinger om emnet til byrådet.

Dermed skal politikerne i byrådet snart tage stilling til den videre planlægning for Tangkrogen og forslaget om en markant udvidelse af den såkaldte yderhavn.

Rådmanden er forbeholden overfor havnens ønsker om en stor udvidelse af havnearealet ud i bugten.

- Der er lagt op til en væsentligt større udvidelse af havnen end tidligere planlagt. Det har store konsekvenser for udsigten ud over bugten på strækningen fra Marselisborg og hen til Ballehage. Mange borgere er optaget af at bevare udsigten, og jeg er selv bekymret for, om indgrebet bliver for voldsomt. Havnen er en vigtig virksomhed i byen, som vi skal give gode rammer, men vi skal have undersøgt, om så stor en udvidelse er nødvendig, og om den eventuelt kan ske på en anden måde, siger Bünyamin Simsek.

Store borgerprotester

For et år siden stillede borgmester Jacob Bundsgaard op med et forslag om en større opfyldning i vandet og udvidelse af arealet ved Tangkrogen for at skabe en større eventplads. Det udløste store borgerprotester og i efterårets valgkamp trak borgmesteren følehornene til sig, ligesom alle partier i byrådet sagde nej til at udvide Tangkrogen.

Bünyamin Simsek anbefaler derfor nu byrådet, at der ikke sker yderligere opfyldninger ud for Tangkrogen.

- Vi skal have en helhedsplan for Tangkrogen, og i den forbindelse er det vigtigste at få flyttet renseanlægget. Med stigningen i antallet af borgere i Aarhus er det afgørende vigtigt, at vi får et stort og moderne rensningsanlæg på området, der kan håndtere spildevandet. Men vi har lyttet til borgernes ønsker, og derfor skal flytningen og andre ændringer ske uden et alt for voldsomt indgreb i området, mener rådmanden.

Aarhus Havn foran kæmpe udvidelse: Rådmand kræver, at bugtudsigten bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce