Aarhus Ø får eget børneteater til august

Et lille stræde kiler sig ind mellem AARhus og teaterbygningen på Bassin 7. Mod strædet er begge bygninger beklædt med små, såkaldte aktivitetshuse. Foto: Kim Haugaard

Aarhus Ø får eget børneteater til august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARhus-projektet på Aarhus Ø rummer også en teaterbygning, hvor børneteateret Gruppe 38 snart rykker ind og et lille stræde med indbyggede aktivitetshuse på begge sider

AARHUS: For foden af Ingels-byggeriet AARhus og med et lille stræde imellem er en lav teaterbygning skudt op som en del af projektet.

Her rykker børneteateret Gruppe 38 ind til august, hvor det forlader de nuværende - og lidt for små lokaliteter - i Mejlgade.

Bygningen rummer blandt andet en teatersal med plads til 149, en mindre prøvesal, der kan rumme et par skoleklasser på tilskuerrækkerne og en foyer.

På 1. sal får teaterets administration kontorer med udkig over Bassin 7, by og havn.

Teaterbygningen, der skal huse Gruppe 38, ligger for foden af AARhus kun adskilt af et lille stræde.
Foto: Kim Haugaard
Teaterbygningen, der skal huse Gruppe 38, ligger for foden af AARhus kun adskilt af et lille stræde. Foto: Kim Haugaard

Teater-restaurant

Udover teateret rummer bygningen også et lyst restaurationslokale på omkring 500 kvadratmeter.

- Vi er i dialog med en restauratør og regner med, at restauranten åbner sidst på året, siger Rune Kilden.

Han er sammen med Michael Mortensen bygherre på såvel AARhus som på teaterbygningen.

Der er lige lidt tid, til Gruppe 38 opfører sin åbningsforestilling på Aarhus Ø i teatersalen her med plads til 149 publikummer.
Foto: Kim Haugaard
Der er lige lidt tid, til Gruppe 38 opfører sin åbningsforestilling på Aarhus Ø i teatersalen her med plads til 149 publikummer. Foto: Kim Haugaard

Intimt stræde med aktivitet

Ude i det lille stræde mellem bygningerne er det stadig håndværkerne, der står for aktiviteterne. Men om ikke så lang tid skulle her gerne summe af en anden slags liv. Såvel teateret som AARhus er nemlig lavet med indbyggede, såkaldte aktivitetshuse i dobbelt højde mod strædet. Køberne af de små "huse" står selv for den indvendige indretning - og de har forpligtet sig til at skabe aktivitet i husene mindst 10 gange om året.

Foruden aktivitetshusene vender også AARhus beboerhus ud mod strædet. Huset er organiseret som en andelsforening, som i første omgang beboere i AARhus kan købe sig ind i.

- Foreløbig har 50-60 familier købt andele i huset. Der er plads til flere. Planen er, at vi skal op på omkring 100, siger Rune Kilden.

Lokalet her i teaterbygningen kommer til at rumme en restaurant, der efter planen åbner sidst på året.
Foto: Kim Haugaard
Lokalet her i teaterbygningen kommer til at rumme en restaurant, der efter planen åbner sidst på året. Foto: Kim Haugaard

Aarhus Ø får eget børneteater til august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce