Aarhus fester for flaget

Byrådsmedlem Hans Skou er formand for Danmarks-samfundet, der uddeler flag og faner. Foto:Jens Thaysen

Aarhus fester for flaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dannebrog har 800 års jubilæum, og festen er rykket en dag frem.

AARHUS: Der er jubilæumsfest i Aarhus fredag 14. juni for Dannebrog, der fylder 800 år. Danmarks-Samfundet, der har Prins Joachim som protektor, står for Flagfesten.

Egentlig er Valdemarsdag - flagets dag - 15. juni, men den helt store fest holdes den dato i København, og derfor er festen i Aarhus rykket en dag frem.

Der bliver flagfest med taler, faneoptog, musik, fællessang og meget andet på Store Torv, i Domkirken og på Rådhuset. - Dannebrog er et urokkeligt symbol for danskerne, og det er godt at have gode rødder, så man står fast, også når det blæser. Flaget skaber fællesskab og identitet, og ingen kan tage patent på Dannebrog. Vores opgave i Danmarks-Samfundet er at udbrede kendskabet til og brugen af Dannebrog samt at uddele flag og faner til foreninger og organisationer, siger Hans Skou, formand for Danmarks-Samfundets lokalafdeling i Aarhus.

Fest for flaget
Programmet for Flagfesten i Aarhus fredag 14. juni:Kl. 18:15 Store Torv: Tale af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen foran DomkirkenKl. 19.00: Aarhus Domkirke: FestgudstjenesteKl. 19.45: Faneoptoget afgår fra Domkirken til RådhusetKl. 20.00: Flagets Fest i Rådhushallen begynder:Byens velkomst ved Rådmand Bünyamin SimsekAarhus Garden spillerTale ved lokalformand for Danmarks-Samfundet Hans SkouFest tale for flaget Dannebrog v. direktør for Aarhus City Forening Claus BechHK-koret syngerFlaggaverne overrækkesHjemmeværnets Musikkorps spillerSct. Georgs Gildernes Flagpris 2019 overrækkes af Nils LiljebergFællessangekl. 21.45: Fanerne føres ud, og Aarhus Kommune er vært ved en let reception.Flagfesten i Aarhus arrangeres i et samarbejde mellem bl.a. Danmarks-Samfundet, Aarhus Kommune, Domkirken og Aarhus City Forening.Danmarks-Samfundet er en upolitisk forening med Prins Joachim som protektor. Foreningens formål er at styrke kendskabet til og brugen af Dannebrog som samlingsmærke for nationens danske kultur.

Aarhus fester for flaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce