Aarhus-forfatter hitter med krimiserie

Forfatteren Inger Gammelgaard Madsen har ikke alene succes med ni kriminalromaner, hun har udgivet på sit eget forlag. Men nu besætter hun de fire første pladser på en bestsellerliste over elektroniske bøger. Pressefoto

Aarhus-forfatter hitter med krimiserie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inger Gammelgaard Madsen besætter de fire første pladser på elektronisk bestsellerliste og giver kendte navne baghjul.

AARHUS: Den århusianske forfatter Inger Gammelgaard Madsen er virkelig kommet i vælten. Ikke alene har hun succes med ni kriminalromaner, hun har udgivet på sit eget forlag. Men nu besætter hun de fire første pladser på en bestsellerliste over elektroniske bøger.

Det er forlaget Lindhardt og Ringhof, der har fået fingre i den 56-årige århusianske forfatter, der har arbejdet ihærdigt i 12 år med sine kriminalromaner.

Den elektroniske roman hedder "Brændende skyld" og er en lydbog og e-bog i seks dele. Hver uge frigives et afsnit på det, der svarer til 120 sider i en trykt bog. Fem afsnit er udkommet, og det sjette er på trapperne.

På Storytels bestsellerliste for krimier besætter fire af dem de fire første pladser, og den femte er på syvendepladsen.

Afsnittene lægger kendte forfattere som Michael Kretz Krefeld, Sara Blædel, Anna Grue, Steffen Jacobsen og A. J. Kazinski bag sig.

Tiende krimi på vej

Inger Gammelgaard Madsen havde ellers nok at se til, da hun fik henvendelsen fra Lindhardt og Ringhof.

Hendes tiende roman i spændingsserien om politimanden Rolando Benito er nemlig lige på trapperne og kommer på gaden i forbindelse med krimimessen i Fængslet i Horsens 1. april. Den hedder "Falkejagt" og er udgivet på hendes eget forlag Farfalla, som hun startede for nogle år siden.

Oprindelig er hun grafisk designer og havde eget bureau, men den del droppede hun for et par år siden for at skrive og udgive bøger på fuld tid. Hun har en fast aftale med Dansk Supermarked, som aftager hendes bøger og sælger dem i blandt andet Føtex og Bilka

Til gengæld laver hun selv forsider og andet grafisk arbejde i sit forlag, også på e-bøgerne og lydbøgerne til Lindhardt og Ringhof.

- Jeg udgiver fortsat de trykte bøger på eget forlag, men er glad for aftalen med Lindhardt og Ringhof, som udgiver lydbøgerne i Rolando Benito serien, og også har udgivet den i Tyskland.

- Og jeg er inviteret af mit tyske forlag til en stor messe, Leipzig Book Fair, den 25. marts. Det giver mig sommerfugle i maven, siger hun.

Inger Gammelgaard Madsen kan også opleves på hjemmebane. 1. marts læser hun op af sin nyeste bog på Dokk1 i Aarhus.

- Jeg håber, det er lykkedes at slutte hvert afsnit i "Brændende skyld" på en måde, så det næste ventes med spænding af læsere og lyttere.
Inger Gammelgaard Madsen

Serier som forbillede

Det er den store interesse for serier, som har fået Lindhardt og Ringhof til at udgive en række digitale bogserier, man kan nyde som e-bog eller lydbog. Ideen er, at bøgerne ligesom tv-serier er delt op i afsnit, som det tager cirka en time at læse eller lytte til, og så frigives næste afsnit ugen efter.

- Jeg holder meget af at se serier i tv, især dem, der er så godt skruet sammen, at hvert afsnit slutter, så man næsten ikke kan vente, til det næste udkommer. Så er der noget at glæde sig til uge for uge. Det syntes jeg kunne være spændende at prøve at lave i bogform. Jeg håber, det er lykkedes at slutte hvert afsnit i "Brændende skyld" på en måde, så det næste ventes med spænding af læsere og lyttere, siger Inger Gammelgaard Madsen.

Aarhus-forfatter hitter med krimiserie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce