Aarhus kortlægger antallet af pædagoger på gulvet: Der mangler især hænder midt på dagen i institutionerne

Ifølge undersøgelsen skal de 30 udvalgte institutioner alene tilføres 60 ekstra fuldtidsstillinger eller cirka 24 millioner kroner om året, hvis man skal nå BUPL's måltal. Det svarer til 690 fuldtidsstillinger eller cirka 270 millioner kroner om året i hele Aarhus. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix)

Aarhus kortlægger antallet af pædagoger på gulvet: Der mangler især hænder midt på dagen i institutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En undersøgelse blandt 30 institutioner viser, at det vil kræve 690 fuldtidsstillinger at nå BUPL's minimumsanbefalinger.

AARHUS: Der er for få pædagoger i de århusianske daginstitutioner, hvis Aarhus Kommune skulle have lige så mange pædagoger i daginstitutionerne, som fagforeningen BUPL anbefaler.

Det skriver DR Østjylland.

Minimumsnormeringer vil nemlig kræve 690 fuldtidsstillinger og koste 270 millioner kroner mere om året.

Det viser en undersøgelse, som kommunen har lavet i samarbejde med Århus Forældreorganisation.

Her er den reelle tid, som de voksne bruger sammen med børnene i tredive institutioner, blevet målt gennem en hel uge.

Anne Ernst Grøndal har været med til at sætte undersøgelsen i gang sammen med kommunen. Hun er formand for Aarhus Forældreorganisation.

- Uanset om man taler tal eller grafer, så viser undersøgelsen, at grundnormeringen ikke er god nok, siger hun til DR Østjylland.

Pædagogernes forbund BUPL's anbefalinger lyder på, at der maksimalt skal være tre vuggestuebørn per voksen og seks børnehavebørn per voksen.

Undersøgelsen i Aarhus viser, at den gennemsnitlige normering for hele ugen er 3,74 børn per voksen i vuggestuer og 7,34 børn per voksen i børnehaver. Samtidig viser undersøgelsen, at der er relativt store variationer hen over dagen, og at normeringen varierer relativt meget mellem institutionerne.

Antallet af voksne med børnekontakt er blevet målt hver halve time gennem en hel uge. Det er især midt på dagen, at der mangler voksne, mens der er hænder nok i ydertimerne.

- Skelettet, der skal bære møder, sygdom og uddannelser, er for skrøbeligt, siger Anne Ernst Grøndal.

Rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom fra SF, siger, at han allerede har indstillet et forslag til kommunens budgetforhandlinger til efteråret på baggrund af undersøgelsen.

- Vi mener, at det er nødvendigt at lave minimumsnormeringer. Kan vi så finde 270 millioner kroner i et budget, som måske går i nul? Det kan vi selvfølgelig ikke, men vi kan komme et stykke ad vejen, og så skal vi have yderligere hjælp fra Christiansborg, siger han til DR Østjylland.

Medom sætter sin lid til, at en ny regering vil sætte penge af til minimumsnormeringer.

Anne Ernst Grøndal, formand for Aarhus Forældreorganisation, vil også se handling.

- Vi forventer en dialog omkring alle de her faktorer, der spiller ind på en genoprettelse af området, og vi forventer, at politikerne tager børneområdet seriøst. Det skal prioriteres i de kommende budgetforhandlinger, siger hun.

Citathistorie: DR Østjylland

Aarhus kortlægger antallet af pædagoger på gulvet: Der mangler især hænder midt på dagen i institutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce