Aarhus' længstsiddende gourmetkok lukker sin restaurant

Toni Leichtle, indehaver, Restaurant Miro, Aarhus
Foto: Kim Haugaard

Aarhus' længstsiddende gourmetkok lukker sin restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gourmet-glade århusianere kan kun nyde Toni Leichtles madkunst mindre end et halvt år endnu. For til sommer lukker han Restaurant Miro.

Han har været herre i eget gourmet-køkken i mere end 25 år, men lørdag 2. juli 2016 er det slut.

Her lukker Toni Leichtle et af Aarhus' absolut bedste spisesteder - Restarant Miro i Marstrandsgade.

»Jeg har altid haft som mål at yde det ypperste, og det er også derfor, at jeg stopper nu, mens restauranten er på sit højeste og viser sig fra sin bedste side,« forklarer Toni Leichtle om sin beslutning, som han ikke lægger skjul på har været af den svære slags og med mange følelser involveret.

Sådan må det nu engang også være, når man som den tyskfødte kok kan se tilbage på et lokalt restaurationsliv i en rivende udvikling, og hvor han selv var en af pionererne med åbningen af Miro tilbage i 1990.

Toni Leichtle forklarer samtidig, at beslutningen intet har med den øgede konkurrence i byen at gøre. Tværtimod.

Restaurant Miro er i rigtig god form, og han er stolt af at være en del af en branche med mange dygtige kolleger.

»Jeg har ikke solgt restauranten, og der er heller ingen efterfølger på plads. Det vigtigste for mig har i første omgang været at tage beslutningen om at lukke. Derfor ved jeg heller ikke, hvad jeg selv skal videre,« siger Toni Leichtle, som fylder 56 år senere på året, og fortsætter:

»Jeg har en arbejdsdag med rigtig mange timer - ofte 16-20 timer - og jeg arbejder syv dage om ugen. Det kan jeg godt mærke, at det begynder at trække tænder ud, og derfor trækker jeg nu stikket, mens tid er. Jeg vil ikke risikere, at jeg en dag ikke vil kunne leve op til folks forventninger til mig, så vil jeg hellere stoppe i tide, og jeg kan heller ikke forestille mig at ansætte folk i restauranten, så jeg ikke behøvede at være dér selv. Det er bare ikke mig,« siger Toni Leichtle.

Aarhus' længstsiddende gourmetkok lukker sin restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce