Aarhus-lektor skaber julehjertegenerator

Udover skabelonerne giver julehjertegeneratoren et bud på, hvordan det færdige hjerte kommer til at se ud. Her er Stiftens forslag, som desværre blev noget pænere end den endelige version. Foto: Screendump.

Aarhus-lektor skaber julehjertegenerator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangler du lidt adspredelse i det traditionelle juleklipperi, kommer her lidt førstehjælp til julehjertet.

Det startede med et K og et L. Så greb det lidt om sig og blev til Karoline og Laurids. Nu er det en hel hjemmeside, hvor brugerne kan skrive, hvad de vil og få opskriften på et flettet julehjerte med teksten.

Opfinderen, med julehjertet på rette sted, er lektor ved Institut for datalogi, Gerth Stølting Brodal. Karoline og Laurids er hans to børn.

Det var dem, der fik ham på idéen, der for et par år siden blev til julehjertegeneratoren.

»Hvert bogstav består af fire polygoner,« begynder Gerth Stølting Brodal sin forklaring af mekanismerne bag.

»Og de bogstaver bliver placeret på strimlerne ved hjælp af algoritmer, men i virkeligheden er der lige så meget håndarbejde i det,« forklarer han.

Håndarbejdet, som han kalder det, består i, at han selv har tegnet bogstaverne. Tæller man det hele med, vurderer han, at arbejdet har taget 35-40 timer.

Der er altså en stor hjælp at hente på Gerth Stølting Brodals hjemmeside, i forhold til selv at skulle regne sit hjerte ud med en sigende tekst, der kan imponere kæresten.

Men, og det er mest for din egen skyld, hold lidt igen med bogstaverne:

»Hvert bogstav får nogle kanter, der virker som modhager, og gør det svært at flette,« forklarer lektoren, der netop har udvidet generatoren, så den kan klare cifre og browseren Internet Explorer.

Hedder din kæreste Skattebasse #3? Så er du lidt uheldig, for de sværeste bogstaver er S og K, og de følges på vej af tallet 3. Og så kan generatoren endnu ikke lave tegn.

Vil du alligevel kaste dig ud i det, har Gerth Stølting Brodal nogle råd til, hvordan du kan gøre arbejdet lettest muligt:

»Det er muligt at få forskellige ord på hver sin side af hjertet, da jeg benytter mig af den traditionelle flette metode. Men det gør processen noget sværere,« siger han.

Du kan for eksempel starte med ét bogstav på én side og så udvide dit julebudskab senere, når din erfaring, og forhåbentligt dine evner, er blevet større.

Dertil kommer nogle praktiske foranstaltninger:

»Brug en god skarp saks og klip præcis. Det er vigtigt. Og hav masser af tålmodighed,« forklarer han og fortsætter:

»Når du kommer til flettearbejdet, skal du sørge for at holde folderne godt fast. Her kan du med fordel bruge nogle tøjklemmer til at holde snipperne,« siger Gerth Stølting Brodal.

Med de tips på hånden er der vist kun tilbage at sige:

»God klippelyst!«

Du finder julehjertegeneratoren her" target="_blank">http://users-cs.au.dk/gerth/julehjerter/">her.

Aarhus-lektor skaber julehjertegenerator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce