Aarhus-milliardær er god for 40 milliarder

Bestsellers hovedkontor i Aarhus. PR-foto

Aarhus-milliardær er god for 40 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen kan lægge yderligere 2,5 milliarder kroner oven i sin formue med det nye regnskab fra tøjkoncernen.

AARHUS: Aarhus' rigeste mand, Anders Holch Povlsen, ser i det seneste Bestseller-regnskab sin formue vokse med 2,5 milliarder kroner.

2,5 milliarder kroner er overskuddet før skat i tøjkoncernen Bestsellers 2016/2017 regnskab, som netop er gjort tilgængeligt for offentligheden. Ejeren Anders Holch Povlsen, der bor på herregården Constantinsborg ned til Årslev Engsø, menes at have en formue på mere end 40 milliarder kroner.

Der er lighed mellem vækst og Anders Holch Povlsen og Bestseller, der huser 800 ansatte i Bestseller-huset på Aarhus Ø. I det hele taget tæller tøjkoncernen 15.000 medarbejdere, hvoraf de 3300 gør sig i Danmark.

Efter et par år uden de store beløb på bundlinjen, blev overskuddet fordoblet i forrige regnskabsår, mens det nye regnskab viser, at overskuddet er steget med yderligere 23 procent. Selve omsætningen står dog lidt i stampe, og Anders Holch Povlsen siger til Dagbladet Børsen, at der nu skal fokus på omsætningstallene, der i det forgange regnskab steg med 2,6 procent til 23,5 milliarder kroner.  

2700 Bestseller butikker

I løbet af det seneste år har Bestseller lukket godt 330 af sine egne butikker. Det er sket for netop at holde styr på omkostningerne. Til gengæld er der åbnet 250 andre butikker, så Bestseller selv driver knap 2700 butikker - blandt andet mærkevarerbutikker som Jack & Jones og Only.

Derudover kan Bestsellers mærketøj købes i en stribe andre butikker lige som online-forretningen også er blevet en stor del af koncernen. Koncernens egen onlinedel udgør 1,2 milliarder eller det samme som fem procent. Dertil kommer Bestseller-tøjet som sælges på portaler som Amazon og Asos. I alt 20 procent Bestsellers omsætning sker via cyberspace. 

Aarhus-milliardær er god for 40 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce