Aarhus siger farvel til sit sidste posthus


Aarhus siger farvel til sit sidste posthus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En epoke slutter til oktober, når Post Danmark lukker posthuset på Banegårdspladsen. Så er alle posthuse i kommunen nedlagt og postekspeditionen flyttet ud i lokale dagligvarebutikker.

Engang var det at gå på posthuset en af dagligdagens rutiner. Men snart er der ikke et eneste rigtigt posthus tilbage i Aarhus at gå på.

Når Post Danmark om få uger lukker posthuset på Banegårdspladsen er det slut. Erstatningen bliver en postbutik hos Føtex på Frederiks Allé. Den åbner onsdag 22. oktober.

»Kunderne efterspørger andre løsninger,« siger Jørgen Fischer, chef for posthusene i Danmark.

Siden 2003 er mængden af breve i Danmark mere end halveret. Så for Post Danmark er der mere økonomi i at flytte posthuset til en dagligvarebutik.

Men postbutikker er ikke specielt populære blandt århusianerne. Det fremgik i hvert fald klart af et rundspørge, Århus Stiftstidende foretog i går. Her klager kunderne især over lange køer, korte åbningstider og trængsel.

»I Føtex kan man hente breve og pakker og købe frimærker fra kl. 08.00 til kl. 21.00 alle ugens dage,« skriver Troels T. Jensen i en pressemeddelelse.

Desuden fungerer Post Danmarks noget afsides liggende erhvervscenter i Ankersgade faktisk også som posthus for private med mange af de ydelser, posthuset på Banegårdspladen tilbyder.

Hvad der skal ske med ejendommen på Banegårdspladsen, der udover posthuset rummer to lejemål, har Post Danmark endnu ikke taget stilling til.

»Men vi vil givetvis undersøge, om den kan sælges,« siger Jørgen Fischer.

Aarhus siger farvel til sit sidste posthus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce