Aarhus tester højteknologisk våben mod ulovlig parkering

Sådan ser den ud. Kameracyklen der skal tynde ud i ulovligt parkerede biler i områder, hvor pladserne er forbeholdt beboere. Foto: Aarhus Kommune

Aarhus tester højteknologisk våben mod ulovlig parkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilister med hang til at smide øsen ulovlige steder skal i november tage sig i agt for en grøn cykel. Den er nemmelig kommunens nye våben i jagten på p-syndere.

AARHUS: Det skal være slut med ulovligt parkerede biler i områder med beboerparkering.

Derfor tester Aarhus Kommune i november et nyt og højteknologisk våben i kampen mod ulovlig parkering.

Våbnet er en grøn kassecykel med to kameraer, der i fart kan scanne nummerplader på begge sider af vejen. Og så bliver det pludseligt både hurtigere og lettere at identificere de biler, som ikke har tilladelse til at parkere i beboerzonerne. Det er i hvert fald teorien.

Byrådet har allerede besluttet at lave flere områder med beboerparkering inden for Ringgaden i løbet af 2019 og 2020, og når disse ændringer træder i kraft, kan teknologien blive en stor hjælp.

Håbet er, at byens p-vagter med den nye teknologi hurtigere kan dække hele boligkvarterer. Det skal være med til at sikre, at det er århusianerne selv, som får glæde af beboerparkering.

- Hvis beboere i midtbyen skal opleve en reel forskel ved beboerparkering og få lettere ved at finde en p-plads i hverdagen, kræver det en indsats fra vores side. Forhåbentligt kan denne teknologi gøre det lettere for os at hjælpe århusianerne, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Formentlig verdenspremiere

Teknologien bliver allerede brugt i blandt andet Norge. Dog ikke monteret på en cykel.

Så det århusianske forsøg bliver sandsynligvis en verdenspremiere.

I praksis fungerer teknologien ved, at en cityassistent cykler fra punkt A til B med de to scannere tændt. Scannerne registrerer alle nummerplader på gaden, og vupti: Så har man automatisk en liste med biler, som holder ulovligt.

Aarhus tester højteknologisk våben mod ulovlig parkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce