Aarhus under forvandling: Se alle 58 byggeprojekter i interaktivt kort

Vi har samlet alle de interaktive kort over de mange byggeplaner i og omkring Aarhus. Foto: Axel Schütt


Aarhus under forvandling: Se alle 58 byggeprojekter i interaktivt kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus vokser og forvandles markant i disse år, og det kan være svært at følge med i alle byggeplanerne. Vi har samlet de 58 største byggeprojekter, som vi har plottet ind i nogle interaktive kort. Få overblikket her.

I dag bor der 20.000 flere mennesker i Aarhus, end der gjorde for fem år siden. Indbyggertallet vokser med i omegnen af 4.000 om året.

I 2016 er vi 331.000. Fortsætter væksten i samme tempo, passerer indbyggertallet 350.000 indenfor de kommende fem år, og om 10 år er vi tæt på at være 375.000 århusianere.

Der er brug for flere boliger, og flere boliger er i den grad på vej.

Vi har samlet de 58 største byggeprojekter i seks interaktive kort, som du kan se nedenfor, ligesom vi vil bestræbe os på løbende at opdatere kortene, når nye projekter bliver præsenteret eller igangsat.

Aarhus Ø

Isbjerget er færdigbygget, Lighthouse står færdigt og ti andre store boligprojekter er på vej på Aarhus Ø, der fortsætter sin store forvandling de kommende år.

Kommunen planlægger stort konferencecenter og hotel på havnen, ligesom et stort, nyt sejlsportscenter skal bygges ved indsejlingen til Lystbådhavnen.

Aarhus C

21 større projekter er på vej inden for Ringgaden, ved Søren Frichs Vej og på Trøjborg.

Ceres Byen, en ny midtbyskole, masser af studieboliger ved Godsbanen og omdannelsen af hele Sydhavnen er blot nogle af dem.

Aarhus Nord

Der er i den grad gang i byggeriet i det nordlige Aarhus.

I alt 15 store projekter lige fra helt nye bydele ved Lisbjerg og Nye til omdannelsen af den tidligere Vejlby Skole og psykiatrisk hospital i Risskov.

Aarhus Vest

Der er to store forvandlinger i gang i den vestlige del af byen.

På Søren Frichs Vej i Åbyhøj er byggekranerne kørt i stilling på den gamle fragtmandscentral til det, der bliver allerførste bid af et sammenhængende brokvarter med boliger til 10.000 mennesker - og erhverv.

Den anden store forvandling er også i gang: Forvandlingen af Gellerup og Toveshøj.

Aarhus Syd

Det sydlige Aarhus er det sted, hvor der er mindst byggeri på vej, men især ved Malling er der store planer for op mod 800 nye boliger i alt.

Desuden er der en fortætning af Sønderhøj - det gamle FDB-område - på vej, mens Arla er i gang med at udvikle Store Ravnsbjerg til et blandet bolig- og erhvervsområde.

Aarhus under forvandling: Se alle 58 byggeprojekter i interaktivt kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce