Abildskou bliver del af tysk bus-gigant

Århusianske Abildskou A/S bliver del af den fremstormende tyske buskæmpe, Flixbus. Pressefoto

Abildskou bliver del af tysk bus-gigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-busselskab bliver partner med tyske Flixbus. Det giver næppe billigere billetter. Til gengæld får århusianere flere bus-rejsemål.

Det 57 år gamle Aarhus-busselskab Abildskou A/S bliver første danske partner for tyske Flixbus, det største bus-netværk i Europa. Flixbus formidler hver dag 120.000 rejser til 1000 destinationer i 20 lande.

Vi ringede til Abildskou A/S' direktør, Jess Abildskou, for at høre, hvad buspassagerer i Aarhus kan forvente sig af samarbejdet.

- Billige billetter på ruten Aarhus-København, måske?

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det kan gøres meget billigere end i dag. Men jeg vil da ikke afvise, at vi får flere billige billetter i vores system, siger Jess Abildskou.

Til gengæld kan århusianerne - ifølge Jess Abildskou - se frem til at kunne rejse med bus fra Aarhus til langt flere europæiske destinationer end i dag.

- På sigt kommer du til at kunne købe en billet Aarhus-München eller Aarhus- Nice. Det er en meget moderne, ung virksomhed, vi kommer til at arbejde sammen med. De er superskarpe til IT, siger Jess Abildskou.

Flixbus
  • Flixbus blev grundlagt i München i 2013 af de tre iværksættere, Daniel Krauss, Jochen Engert og André Schwämmlein.
  • Målet var at skabe et grønt alternativ til delebiler og Deutsches Bundesbahn.
  • I 2015 fusionerede Flixbus med MeinFernbus og blev den ubetinget største udbyder af busrejser i Tyskland med 71 procent af markedet, målt i kilometer.
  • Siden er Flixbus gået i gang med at ekspandere over hele Europa. Det sker i samarbejde med lokale vognmænd, som sørger for kørsel fra dag til dag på rutenettet.
  • Flixbus står for blandt andet billetsalg, markedsføring, kvalitetssikring og kundeservice.

Nye busruter på vej

Flixbus blev grundlagt i 2013 og ejer ikke selv en eneste bus. Kernen i selskabet er et simpelt og effektivt bookingsystem, hvor kunden kan købe billetter til de busser, som Flixbus-samarbejdspartnerne driver.

Og samabejdspartnerne er - skriver Flixbus på sin hjemmeside - ofte familieejede busvognmænd med lang erfaring.

Akkurat som Abildskou A/S, der blev grundlagt i 1960 af Jess Abildskous far, Jens Erik Abildskou.

Jochen Engert, der er Flixbus' grundlægger og administrerende direktør, løfter i en pressemeddelelse sløret for samarbejdets første rejsemål.

- I april lancerer vi helt nye, grænseoverskridende ruter til Tyskland, Sverige, Norge og Benelux. Vi ønsker sammen at etablere det bedste tilbud for rejsende i Danmark, siger Jochen Engert.

Jess Abildskou regner ikke med, at han skal længere ud i Europa med sine busser, end han er i dag.

- Vi kommer til at køre, hvor det er mest fordelagtigt. Og det er der, hvor vi er i forvejen. Vi er stærkt repræsenteret overalt i Danmark. Jeg tænker, at det er derfor Flixbus har valgt os som samarbejdspartnere, siger Jess Abildskou.

Abildskou bliver del af tysk bus-gigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce