Aktiekøb: Aarhus Kommune køber lufthavnsaktier for 0 kroner

Foto: Mads Jensen/Kim Haugaard

Aktiekøb: Aarhus Kommune køber lufthavnsaktier for 0 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune har overtaget alle aktier fra Favrskov- og Randers Kommune - og også dele af Nord- og Syddjurs Kommune.

Det er blevet billigt at købe lufthavnsaktier. Hvert fald når man hedder Aarhus Kommune.

0 kroner. Det har Aarhus Kommune givet for de aktier, de har overtaget fra Favrskov Kommune og Randers Kommune. Det fortæller borgmester, Jacob Bundsgaard (S), til Århus Stiftstidende torsdag morgen.

Aarhus Kommune har nu overtaget alle aktier fra Randers Kommune og Favrskov Kommune, og dele af aktierne fra Nord- og Syddjurs kommune.

Onsdag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at Favrskov kommune har trukket sig ud af lufthavnssamarbejdet, og torsdag oplyser Jacob Bundsgaard så Aarhus Kommunes købspris.

- Jeg er godt tilfreds, nu ejer vi lidt over 90 procent af aktierne i lufthavnen, fortæller Jacob Bundsgaard.

Og med aktiekøbet skal der også ske forandringer.

- Vi kommer til at se en betragtelig udvikling af lufthavnen i det kommende år. Blandt andet vil vi indsætte en del nye erhvervsfolk i bestyrelsen. Man kan sige, at vi rykker borgmestrene ud og sætter kompetencer ind, fortæller Jacob Bundsgaard med et smil.

Regningen skal stadig betales

Men selvom blandt andre Favrskov Kommune er ude af samarbejdet, skal regningen for 2016 betales. En ekstra regning for et underskud på lufthavnens drift. Og den skal også betales af Favrskov Kommune.

- Det er rimeligt nok, at vi skal være med til at dække det, når vi har været en del af ejerkredsen i 2016, fortalte Favrskov-borgmester, Nils Borring (S), til Århus Stiftstidende onsdag.

Favrskov Kommune købte i 2007 aktierne for omkring syv millioner kroner, og nu sælger de dem så for omkring syv millioner kroner mindre. 0 kroner bliver det til, og Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard, forklarer til Jyllands-Posten, at det beløb er besluttet ud fra, at der er løbende underskud i lufthavnen.

Det underskud har ejerkommunerne i fællesskab dækket. Favrskov Kommune har blandt andet brugt op mod 11 millioner kroner i den tid, den har været medejer af lufthavnen.

Til Jyllands-Posten siger Jacob Bundsgaard:

- Det har været et forsøg på at finde en balance i aftalen. Vi har ikke haft det primære formål at lave en god handel, men at sikre os, at vi har de nødvendige handlemuligheder. Sælgerne har på den anden side købt sig - eller solgt sig - fri for en forpligtelse i at investere i lufthavnen.

Nu ejer Aarhus Kommune så 90,2 procent af aktierne i lufthavnen.

Aktiekøb: Aarhus Kommune køber lufthavnsaktier for 0 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce