Alle togsæt i drift: DSB indsætter ekstratog for at klare juletrafikken

Der bliver pres på togene i juledagene. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Alle togsæt i drift: DSB indsætter ekstratog for at klare juletrafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien skal besøges i juledagene, og det giver ekstra pres på togene. Derfor indsætter DSB både flere og længere tog.

Østjylland: Banedanmarks forsinkede arbejde på jernbanen mellem Langå og Hobro betyder, som Randers Amtsavis tidligere har fortalt, at der frem til 2. februar ikke kører InterCityLyn på strækningen mellem Aarhus H og Aalborg.

Det sætter naturligvis ekstra pres på togene i juletiden, hvor der er stor rift om pladserne. Derfor har DSB valgt at indsætte ekstraordinære lyntog på strækningen. Det sker ved at forlænge lyntogene, der - mens Banedanmarks arbejde står på - kun kører mellem København og Aarhus H, til og fra Aalborg. Der er stop i Randers og Hobro.

I alt fire afgange bliver det til i hver retning i dagene fra 21.-23. december.

Når passagererne så skal hjem igen, indsætter DSB også fire ekstra afgange mellem Aarhus H og Aalborg. Disse kører 26., 27. og 28. december.

Køb billetten nu

Udover de ekstra lyntog mellem Aarhus H og Aalborg indsætter DSB ikke ekstra afgange. Derimod bliver alle ledige togsæt sat ind i trafikken, således at der bliver flere pladser til de julerejsende.

DSBs råd til passagererne er at få købt billetten - og hellere i dag end i morgen. Jo før man kommer i gang med billetkøbet, jo større valg mellem de forskellige togafgange er der. Samtidig er der mulighed for at sparer penge ved at investere i en af selskabets billige billetter - de såkaldt orange afgange.

- Det går godt med salget af billetter til togene i julen, men vi har stadig pladser - også til de traditionelt mere attraktive afgange, fortæller chefkonsulent i DSB Kommunikation Martin Sun Larsen.

Tidligere år er mange rejsende endt med at måtte stå op hele vejen mellem København og Aarhus. DSB kan ikke garantere, at det ikke også kommer til at ske for nogle denne jul. Men da juleaften i år falder på en mandag, er der flere dage til at afvikle juletrafikken i.

- Vi kan se, at billetsalget spreder sig over flere dage i år, fortæller Martin Sun Larsen.

Han forventer, at den store rejsedag før jul i år bliver 22. december, men der kommer også pres på de andre dage, forventer han.

Så vil man være sikker på at undgå en ståpladser og udsolgte afgange, er det nu, man skal slå til og få bestilt billetten.

Alle togsæt i drift: DSB indsætter ekstratog for at klare juletrafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce