Antallet af sommerindbrud i Østjylland rasler ned

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

Antallet af sommerindbrud i Østjylland rasler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre østjyder havde ubudne gæster, mens familien var på sommerferie. Særligt Aarhus og Randers oplevede et fald i antallet af sommerferieindbrud, mens alle øvrige østjyske kommuner faktisk oplevede en lille stigning.

ØSTJYLLAND: Antallet af sommerferie-indbrud i private østjyske hjem er raslet ned siden 2015.

De seneste tre år er antallet af indbrud faldet med mere end 20 procent, og i den netop opgjorte indbrudsstatistik fra Østjyllands Politi fortsætter tendensen i 2018, hvor der er anmeldt i alt 359 indbrud i sommerferieperioden mod 372 året før.

Tallet dækker også tyveri fra ulåste boliger og tricktyverier fra private hjem, der fra i år tæller med i indbrudsstatistikken.

Ifølge politiet skyldes det generelle fald, at betjentene arbejder mere målrettet mod den type kriminalitet end tidligere, og at politiet nu patruljerer intensivt i de områder, de ved, at indbrudstyvene færdes.

- Vi arbejder målrettet og intensivt med at få antallet af indbrud bragt ned, særligt op til ferier, da vi ved, at sommeren og andre ferieperioder er højsæson. Vi arbejder analytisk for at kæde flere indbrud sammen, eksempelvis hvis vi genkender en fremgangsmåde fra tidligere, eller et signalement på en mulig gerningsbil eller gerningsmand. Og så patruljerer vi løbende i de områder, som er særligt ramt, så vi forebygger at indbruddene sker igen, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup, Østjyllands Politi.

- Derudover er det en stor hjælp, når borgerne holder øjne og ører åbne, og tipper os, når de ser noget mistænkeligt, siger han.

Hellere en gang for meget

Det er blandt andet borgernes fortjeneste, at det lykkedes politiet at holde flere indbrudstyve fra gaden over sommeren.

For eksempel blev en 24-årig mand dømt for to indbrud begået i Hinnerup og Ebeltoft kort før ferien. Her var det netop nogle opmærksomme borgere, der ad to omgange tippede politiet om, at en mand havde forladt stedet med tyvekoster synligt fremme - først med to PH-lamper dinglende ned fra hænderne, og anden gang med en designerstol i favnen.

- Vi sætter utrolig stor pris på det, når borgerne hjælper os. Vi hører hellere om det en gang for meget end en gang for lidt, hvis man oplever noget mistænkeligt, som politiet bør se på. I de konkrete tilfælde havde borgerne mobilerne fremme og dokumenterede situationen, ligesom de noterede et grundigt signalement. Det betød, at sagen hurtigt kunne opklares, og at gerningsmanden blev dømt med det samme, siger Lennart Glerup.

indbrud_grafik_1

Tyvene rykker på landet

Kigger man nærmere på tallene, udmærker Aarhus og Randers sig som duksekommunerne, der har hevet den østjyske indbrudsstatistik yderligere et nøk i den rigtige retning.

Tilsyneladende er indbrudstyvene dog rykket længere ud på landet, idet både Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Odder kommuner har haft flere sommerferieindbrud i 2018 end i 2017.

Og så kan Samsø heller ikke længere kalde sig superduks. For første gang siden 2015 figurerer det lille ø-samfund nemlig i statistikken.

indbrud_grafik_2

Antallet af sommerindbrud i Østjylland rasler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce