BIG afslører navn på nyt Aarhus-byggeri


BIG afslører navn på nyt Aarhus-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart kan du bo i AARhus i Aarhus. Nyt Bjarke Ingels-byggeri med lejligheder og badehuse er nemlig døbt AARhus. Interesserede kan blive skrevet op til boligerne.

»Jeg bor i Aarhus.«

»Hvor i Aarhus?«

»I AARhus.«

Sådan kan replikskiftet lyde, når det stor dobbelt-A-formede hus på Aarhus Ø står færdigt og de første beboere er flyttet ind om en tre års tid.

Huset, der er tegnet af Bjarke Ingelses og BIG, har allerede nu fået sit navn: AARhus.

»Det er måske lidt flabet at vælge det navn, men vi synes det passer fint, fordi ejendommen og hele planen for øen med havnebadet er inspiret af Aarhus DNA. Af karréerne på Frederiksbjerg, tårnbebyggelserne og de små gadeforløb og pladser i Latinerkvarteret,« siger Rune Kilden, der er med i konsortiet, der laver planerne for hele området og som skal bygge AARhus.

»Navnet er også en hyldest til byen. København bruger sin internationale kode - CPH - meget. Og New York bruges sin - NYC. Aarhus internationale kode er AAR, vi har bare aldrig rigtigt brugt den. Det gør vi nu med AARhus. Vi giver bolden op,« fortsætter han.

AARhus med 250 lejligheder og med 60 små badehuse har netop fået sin egen hjemmeside, hvor interesserede kan blive skrevet op til boliger og badehuse. Den hedder selvfølgelig: aarhusiaarhus.dk" target="_blank">http://aarhusiaarhus.dk/">aarhusiaarhus.dk

»Vi vil gerne have, at badehusene kommer til at indgå som en del af mangfoldigheden langs Havnebadet, bystranden, restauranterne og teateret på Ø4. Det vil være sjovt, hvis de små huse på omkring 20 kvadratmeter, kan blive en del af kludetæppet. I et er der måske cykelværkstd om sommeren, et andet sælger syltetøj og i et tredje kan man få massage. Derfor skal folk, der vi købe et badehus, sende en ansøgning, hvor de beskriver, hvad de vil bruge det til. Vi sælger hellere til en god idé end til højeste pris,« siger Rune Kilden.

Lejlighederne i AARhus bliver for en dels vedkommende sat til salg helt rå, så køber selv kan sætte sit præg på alt fra køkkenindretning til rumfordeling.

»Vi tænker, at når folk er forskellige, hvorfor skulle lejlighederne så være ens. Vi regner med at sælge 10-15 af lejlighederne på den måde. I de øvrige lejligheder tænker vi i, at de skal kunne ændres i takt med, at folks behov ændres. Når børnene flytter hjemmefra for eksempel, så skal børneværelserne enkelt kunne blive en del af stuen,« siger Rune Kilden.

Han håber, at arbejdet med at bygge AARhus kan gå i gang allerede til efteråret. Derefter venter en byggeperiode på et par år.

I sammenhæng med AARhus skal samme konsortium også opføre fem-seks caféer og restauranter og et teater, ligesom det står for at lave havnebadet.

Havnebad, restauranter og teater forventes at stå færdig i sommeren 2017.

BIG afslører navn på nyt Aarhus-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce