'Ballademagere' i Gellerup føler sig chikaneret af politiet

Arkivfoto: Axel Schütt

'Ballademagere' i Gellerup føler sig chikaneret af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt 30 unge i Gellerupparken og Bispehaven i Aarhus har svaret på, hvordan de oplever politiets arbejde.

Det kan godt være, at de er nogle bøller, men de vil gerne behandles ordentligt. Det skriver DR Østjylland.

Det siger de godt 30 unge i Gellerupparken og Bispehaven i Aarhus, der har flest konflikter med politiet.

I en ny undersøgelse udarbejdet af Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet har de svaret på, hvordan de oplever politiets arbejde i området.

- De oplever, at de bliver provokeret og chikaneret af politiet, fortæller Torsten Kolind, professor ved Center for Rusmiddelforskning, til DR Østjylland.

Svarene stammer fra før udbruddet af bandekrigen i maj, og dengang havde de unge og politiet ikke et godt forhold til hinanden. I hvert fald ikke ifølge de unge.

Selv om de unge har svært ved at overholde loven, viser deres svar, at de går meget op i at blive behandlet med respekt, og de unge, der har indvandrerbaggrund, giver udtryk for, at de føler, at politiet behandler dem anderledes, end de behandler etniske danskere.

- Man kan godt sætte hårdt mod hårdt, hvis man gør det på en måde, som opleves fair og respektfuld. Sådan, som de unge vil opleve, andre danske unge vil blive behandlet, siger Torsten Kolind, som også ved, at politiet er udmærket klar over de unges opfattelse.

- De omgås de unge til hverdag og har et stort og svært arbejde med at håndtere dem, for nogle af dem er det, man vil kalde ballademagere, siger han.

Leder af politiet i Aarhus Vest, politikommissær Jens Espensen, afviser, at politiet provokerer og chikanerer unge kriminelle med indvandrerbaggrund i Gellerupparken og Bispehaven.

Han siger, at hvis det var alle mulige andre, som opførte sig ligesom dem, så fik de fuldstændig samme behandling.

- Hvis det er de 30 værste, man har talt med, er det dem, der sætter sig selv i en offerrolle, hvor de ikke har selvindsigt til at forstå, at nogle har en anden mening end dem, siger han til DR Østjylland.

Jens Espensen mener ikke, at politiet burde stryge de unge mere med hårene.

- I starten var vi så dialogbaserede, at de forvekslede venlighed med svaghed, og det gjorde, at vi fik kastet flere sten efter os, end vi gør nu, siger han.

De omtalte resultater i artiklen er en del af en undersøgelse, som strækker sig over tre år.

Undersøgelsen skal afdække, hvordan man kan udvikle politiets arbejdsmetoder, så de unge i Gellerupområdet ikke føler sig forfulgt.

Kilde: DR Østjylland

'Ballademagere' i Gellerup føler sig chikaneret af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce