Banefolk jubler: Robotten streger baner op i en håndevending

Groundskeeper Nicklas Parmo Tang-Petersen har ansvar for omkring 180 boldbaner i Silkeborg Kommune, så robotten er en stor hjælp, når banerne skal opstreges. Pr-foto

Banefolk jubler: Robotten streger baner op i en håndevending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På 20 minutter klarer en robot det, der før tog to en halv time.

AARHUS: Den robot, der har lavet stjernetegn på Moesgaard Museums græs, er blevet en lynhurtig assistent for de mennesker, som markerer linjerne på fodboldbaner. At strege en fodboldbane op fra bunden er faktisk en videnskab i sig selv - selv om man ikke skulle tro det.

Et eksempel findes i Silkeborg. Her er foråret højsæson for groundskeeper Nicklas Parmo Tang-Petersen. Omkring 180 boldbaner i Silkeborg Kommune skal klargøres - og ikke mindst opstreges. Tidligere tog det to mand to en halv time at strege en bane op fra bunden, men i dag klares den opgave på kun 20 minutter ved hjælp af en robot.

Den danskproducerede robot med navnet "Intelligent One" klarer opstregningen selv. Nicklas Tang-Petersen skal blot lægge banen ind på den tablet, han styrer robotten med.

- Mere er muligt end da vi opstregede banerne manuelt. Robotterne har givet et løft på både service og arbejdsmiljø. Det kan være en ekstra opstregning forud for et sommerstævne, og mange tunge løft bliver undgået, fortæller Nicklas Tang-Petersen.

Verdens første
Intelligent One, der er verdens første opstregningsrobot, blev født som et skoleprojekt i 2014 af Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen, som stiftede virksomheden Intelligent Marking.

Større præcision

- Robotten har en basestation, der bestemmer opstregningen. Den kan svinge 0-1 cm i præcision mod manuel opstregnings 10 cm i forskel, fortæller Nicklas Tang-Petersen.

Robotten er ligeglad med vind og vejr. Den kan opstrege baner i alle typer vejr og i øvrigt også løbebaner samt baner til amerikansk fodbold, baseball, rugby, hockey, lacrosse og meget andet.

Ideen fik ophavsmændene i 2014, og vejledende pris for den patenterede robot er 212.500 kroner. Den investering tjener sig erfaringsmæssigt hjem på 12-18 måneder. Den kan også leases for omkring 3.500 kroner om måneden. Intelligent Marking har hovedkontor i Hjørring og datterselskab i Georgia, USA.

På fem kontinenter

Intelligent One, der er Verdens første opstregningsrobot, blev født som et skoleprojekt i 2014 af Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen, som stiftede virksomheden Intelligent Marking.

Siden har de to iværksættere vundet en lang række priser for udviklingen af opstregningsrobotten og for udviklingen af deres virksomhed på internationalt plan. I dag tæller staben i Danmark og USA mere end 25 ansatte. Virksomheden opstreger allerede på fem kontinenter.

Blandt de prominente brugere er klubber i NFL-ligaen.

Banefolk jubler: Robotten streger baner op i en håndevending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce